Inici

Guitarra clàssica i ballet per al concert de la Integral Tàrrega

tornar Imprimir

dissabte, 14 de desembre de 2019

Sala de premsa, Cultura

Concert integral de Tàrrega

Guitarra clàssica i ballet per al concert de la Integral Tàrrega

La VII Setmana Tàrrega entra en la seua fase més espectacular amb els dos concerts previstos per a aquest cap de setmana. Un festival internacional inspirat en la figura del reconegut músic vila-realenc Francesc Tàrrega organitzat per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM), amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real i la col·laboració de Marina d'Or i Royal Classics.

Per a aquest dissabte 14 de desembre la direcció de la Setmana Tàrrega, capitanejada pel director d'orquestra i guitarrista David Eres Brun, ha programat el concert de la Integral Tàrrega. L'acte se celebrarà a les 19.00 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. Un espectacle que conjumina guitarra clàssica amb alguns dels millors concertistes internacionals i ballet. Un concert presentat per la també guitarrista Ana Archilés.

En el primer bloc el públic gaudirà dels acords de la guitarrista noruega Kristina Varlid, de l'holandés Jorrit Douwes, de l'argentí Damián Valent i de l'amfitrió, David Eres Brun. Kristina és ja una guitarrista aclamada internacionalment després de guanyar diversos concursos i premis, entre d'altres, el Concurs Internacional de Guitarra d'Anvers. Els seus crítics afirmen que li encanta descobrir noves idees amb l'enfocament creatiu del seu repertori i fer-lo propi. Per la seua part, Damián Valent, resident des de 2002 a València, compagina la seua activitat docent amb els concerts. Damián ha tocat per Espanya, Itàlia, Anglaterra i Alemanya. El 2009 va gravar amb la cantant valenciana Sole Giménez el disc Dos gardenias.

Des d'Holanda arriba Jorrit Douwes, un guitarrista amb una variada carrera en música clàssica com a músic de cambra i com a solista. El repertori de Jorrit sol ser una atractiva selecció de composicions tradicionals escrites per a la guitarra clàssica.

La trajectòria internacional de David Eres Brun és coneguda amb escreix. És director d'orquestra, guitarrista i compositor. Considerat per la crítica "un dels valors més ferms de la guitarra espanyola i la direcció orquestral", atresora una dilatada experiència escènica, ha realitzat una àmplia labor de difusió de la música espanyola dins i fora de la seua Espanya natal. És director titular d'agrupacions internacionals especialitzades i de formacions nacionals com Filarmonía Hispánica i Orquestra Acadèmica de València. A més, David és director artístic de l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM), de la Setmana Tàrrega i del Festival Fortea. La dansa té com a protagonistes aquest dissabte les escoles de dansa de la localitat. Hi participaran el centre de Mónica Parra, l'acadèmia de dansa de M. Pilar Izquierdo i Rytme Escola de Dansa i Arts.

Galeria multimèdia

Imatges

Concert integral de Tàrrega _1 Concert integral de Tàrrega _2 Concert integral de Tàrrega _3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es