Inici

Una gran gala amb guitarristes internacionals i la Filarmonía Hispánica tanca la VII Setmana Tàrrega

diumenge, 15 de desembre de 2019

Gala Tàrrega_4

La VII Setmana Tàrrega ha posat hui el punt final d'aquesta edició amb una emotiva gala dedicada a la figura de l'immortal compositor vila-realenc. Un any més l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM), amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real i la col·laboració de Marina d'Or i Royal Classics, han rubricat un festival en el qual els millors guitarristes del panorama internacional han interpretat les peces de Tàrrega a la seua ciutat natal.

La Gala Tàrrega d'aquesta nit, celebrada a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, ha sigut, a més, un concert dedicat a la memòria de Sabrina Vlaskalic, la jove guitarrista sèrbia que va morir enguany en un accident. Una notícia que va commocionar el món de la guitarra clàssica i el record de la qual segueix molt viu. La novetat d'enguany ha sigut la participació, per primera vegada, d'una orquestra de cambra al costat dels guitarristes. "Un homenatge entranyable", com l'ha qualificat el director de la Setmana Tàrrega, David Eres Brun. L'orquestra convidada era la Filarmonía Hispánica, en col·laboració amb Madrid Soloists Chamber Orchestra. I entre els solistes que han actuat hui estan la noruega Kristina Varlid, l'holandés Jorrit Douwes, l'argentí Damián Valent, els espanyols Raúl Traver i David Eres Brun i com a concertino l'hongarés Gabor Szabo. El violinista Gabor Szabo ha guanyat nombrosos premis nacionals i internacionals i, des de 1993, és solista permanent de la Ràdio Nacional d'Hongria. També és membre de la Real Òpera de Madrid i ocupa un lloc de mestre de concerts en l'Orquestra Clàssica Santa Cecília de la capital.

A l'escenari de l'Auditori vila-realenc han pujat també Veus de Cambra i un orfeó de corals infantils format per alumnes dels cors dels col·legis Gimeno Barón, Botànic Calduch i Concepció Arenal. Deia David Eres Brun que "el valor de Tàrrega és la música de Tàrrega". "Si vols fer un homenatge real a Tàrrega has de fer-lo des de la seua música. La nostra carta de presentació des del primer dia ha sigut sempre interpretar a Tàrrega", afegia el director de la Setmana Tàrrega per a qualificar el treball que desenvolupen des de fa set anys i que promet continuar donant moltes alegries al món de la guitarra.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala Tàrrega_7 Gala Tàrrega_6 Gala Tàrrega_5
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es