Inici

Vila-real dona una solució "seriosa i permanent" a les deficiències del sostre del col·legi José Soriano amb una obra de 180.000 euros del Pla Edificant

dimecres, 18 de desembre de 2019

Visita a les obres del col·legi José Soriano _1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui les obres que s'estan duent a terme al CEIP José Soriano per a substituir la totalitat de la coberta del centre, un edifici inaugurat el curs 2011-2012, que presenta greus problemes de goteres i filtracions. El projecte, que s'executa amb càrrec al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, permetrà donar una solució "seriosa i permanent" a un problema que afectava l'activitat del centre especialment en dies de pluja. Benlloch ha comprovat l'estat d'execució dels treballs, adjudicats per 180.000 euros a l'empresa Becsa, acompanyat per la directora del col·legi, Carmina Pitarch, així com per la subdirectora territorial de la Conselleria d'Educació, M. José Palmer, la regidora d'Educació, Aida Beteta, l'arquitecte municipal José Garfella, i tècnics i responsables de l'empresa adjudicatària.

Benlloch ha lloat la tasca educativa del col·legi José Soriano, "un centre de referència a la ciutat", i ha reconegut que "hem sigut testimonis de com ha patit aquest centre" a causa de les deficiències d'una obra executada fa només hui anys durant l'etapa del PP en la Generalitat Valenciana, a càrrec de l'empresa pública Ciegsa. L'alcalde ha subratllat que "des del primer dia hem tingut clar que no hi havia risc per a la seguretat i la salut dels xiquets i xiquetes", encara que també ha reconegut que "no podien seguir en aquesta situació, amb poals i problemes de goteres els dies de pluja i sense poder utilitzar el menjador". Davant aquesta situació "podíem haver optat per fer un pegat, però aquesta no era l'opció", ha afegit el primer edil, que ha insistit que "la prioritat era donar una solució seriosa i permanent".

Per això, es va acordar incloure aquest projecte en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i l'obra, adjudicada per 180.000 euros a l'empresa Becsa, contempla la substitució de més de 2.200 metres quadrats de sostre "per a garantir que no hi haja més problemes en el futur". Benlloch també ha incidit que, en consens amb la comunitat educativa i l'equip directiu, s'ha decidit executar l'obra en diverses fases per a no perjudicar el desenvolupament de les classes. Els treballs van començar a principi d'aquest mes de desembre i tenen un termini de dos mesos.

L'alcalde ha demanat disculpes per si l'obra s'ha demorat més del que es preveia "per la lentitud de l'Administració", però ha remarcat que s'ha actuat sempre amb "responsabilitat"; també ha recordat que les deficiències en la construcció del col·legi no són l'única cosa que va deixar l'anterior govern del PP, ja que l'actual executiu local que lidera Benlloch ha hagut d'abonar més de 2 milions d'euros pels solars que ocupa el col·legi José Soriano, que el PP no va pagar en el seu moment. "Aquesta mateixa setmana hem pagat 1,2 milions d'euros a un dels propietaris", ha assegurat l'alcalde, que malgrat tot ha remarcat que "ara no és moment de crítiques sinó de continuar treballant i donar solucions". En aquest sentit, José Benlloch ha valorat positivament la implicació del govern autonòmic que presideix Ximo Puig, per haver inclòs l'obra en el Pla Edificant.

Per part seua, la directora del col·legi, Carmina Pitarch, també ha agraït aquesta inversió perquè es tracta d'un projecte "imprescindible i urgent" i ha valorat sobretot la capacitat de l'alumnat, així com de les famílies, d'adaptar-se a les complicacions que les deficiències en el sostre del col·legi han ocasionat els últims temps. La subdirectora territorial de la Conselleria d'Educació, M. José Palmer, ha traslladat el compromís de la Generalitat amb el desenvolupament dels projectes del Pla Edificant a Vila-real, mentre que, per part seua, la regidora d'Educació, Aida Beteta, s'ha mostrat "molt contenta" de poder fer realitat aquest projecte que suposa un important "repte" per a la seua Regidoria.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a les obres del col·legi José Soriano _2 Visita a les obres del col·legi José Soriano
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es