Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real viurà la màgia de Nadal i Reis de la mà de la Joventut Antoniana amb la Cavalcada declarada Festa d'Interés Turístic Provincial

dijous, 19 de desembre de 2019

Presentació de la programació de Nadal i Reis

La Joventut Antoniana ha presentat la programació de Nadal i Reis, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial, que organitza en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real. La regidora de Joventut, Anna Vicens, ha presentat els actes juntament amb el president de la Joventut Antoniana, Albert Arrufat, i el secretari de l'entitat, Manuel Cubertorer.

La regidora ha subratllat la "màgia" i la "il·lusió" que caracteritzen aquests actes de Nadal i Reis i ha valorat la tasca social que realitza la Joventut Antoniana, a la qual van dedicats tots els donatius que es recullen durant aquestes festes. En aquest sentit, Albert Arrufat ha explicat alguns dels projectes que desenvolupen com l'Escola de Família, amb servei de ludoteca i repàs per als escolars. Cubertorer també ha detallat que en la Cavalcada de Reis, amb més de 90 anys d'història (des de 1928) i la segona més antiga de la Comunitat, participen agrupacions locals com Xarxa Teatre, grups de ball del col·legi Consolació i de la Congregació de Filles de Maria del Rosari, la Unió Musical La Lira, Bombos i Tambors, i el Grup de Dolçainers i Tabaleters.

Com cada any, Vila-real es prepara per a donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar. I ho fa de la mà de Joventut Antoniana. L'entitat és l'encarregada d'organitzar tots els actes de la festa de Nadal i Reis. Una festa, a més a més, íntegrament solidària ja que tots els ingressos obtinguts es destinen a la tasca social portada a terme al llarg de tot l'any amb famílies vulnerables i en risc d'exclusió social del sector de la parròquia dels Pares Franciscans.

La programació d'actes comença el proper dijous 26 de desembre a les 10.30 hores amb l'arribada a la plaça Major dels missatgers dels Reis per a recollir les cartes amb els desitjos de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat. I com cada any, les emissives hauran de portar el segell antonià, que es podrà adquirir allí mateix en les dues parades que s'instal·laran a cada costat de la plaça.

Una de les principals novetats d'enguany és el Pregó de Reis. La vetllada que obri les portes de la festa avança el seu horari el dijous 26 a les 18.00 hores, mitja hora abans que habitualment i també experimentarà un canvi d'ubicació. I és que enguany tindrà lloc a la sala d'actes de la Caixa Rural.

Per fi, el diumenge 5 de gener a les 18.30 hores, des de l'avinguda de Pius XII i pel recorregut habitual, desfilaran els Reis d'Orient fins a arribar a la plaça Major on tindrà lloc la tradicional adoració al Jesuset i, a continuació, Ses Majestats dirigiran unes paraules des del balcó de l'Ajuntament. A les 21.30 hores començaran les visites i el repartiment de regals a tots els domicilis que ho hagen sol·licitat prèviament. Per això, l'horari d'encàrrecs serà els dies 2, 3 i 4 de gener d'11 a 13 hores i de 17 a 21 hores al convent dels Pares Franciscans. Finalment, el dilluns 6 de gener a les 9.00 hores començarà el repartiment diürn per tots els carrers i barris de la ciutat.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Cartell de la programació de Nadal i Reis
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es