Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI tanca l'any amb la creació de l'observatori i l'obertura internacional

dijous, 19 de desembre de 2019

Reunió de la comissió mixta de seguiment de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la UJI

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I ha mantingut, el dijous 19 de desembre de 2019, la reunió anual de la Comissió Mixta de Seguiment, segons estableix el conveni de col·laboració entre l'UJI i l'Ajuntament de Vila-real, en la qual s'ha presentat la memòria d'activitats de l'any 2019 i la proposta d'activitats per al pròxim any 2020.

En la reunió han estat presents, per part de l'UJI, el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; la directora de la Càtedra, Andrea Planchadell; Helena Pérez, tècnica de la Càtedra, i Juansa Pérez, del Servei de Comunicació i Publicacions. Per part de l'Ajuntament de Vila-real han assistit Silvia Gómez, regidora de Seguretat Ciutadana, i Rosana Gallardo, inspectora de la Policia Local i subdirectora de la Càtedra.

Respecte a les activitats realitzades durant l'any 2019, cal destacar l'organització de diferents accions de formació com la tercera edició del Curs d'Expert Universitari en Mediació Policial, un postgrau propi de l'UJI coorganitzat per la mateixa Universitat, l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) i l'Escola de Formació de la Policia Local de Vila-real (Efopol) o els cursos intensius en mediació policial.

Altres de les accions destacables de l'any que finalitza és la creació de l'Observatori de Mediació Policial de la Comunitat Valenciana; la convocatòria del premi al millor treball de final de grau en aquesta temàtica o la projecció internacional de la càtedra amb la participació en el Fòrum de Bilbao i la visita a Tallinn.

Pel que fa a l'any 2020, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI té prevista l'elaboració d'una guia bàsica de mediació per part de l'observatori especialment adreçada als cossos de policia local, així com un mapa de la mediació policial de la Comunitat Valenciana que identifique les unitats de mediació existents i les seues característiques.

També es realitzarà un esforç de difusió i divulgació de la mediació policial amb la realització de jornades entre l'alumnat de grau i una activitat en col·laboració amb la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de l'UJI. A més a més, l'any que ve se celebrarà el IV Congrés Iberoamericà de Mediació Policial que tindrà lloc a Vila-real a l'octubre, organitzat per l'Ajuntament de Vila-real amb la col·laboració de la Càtedra.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es