Inici

Vila-real promou la reforestació urbana i la cura del medi ambient en l'entorn escolar amb el repartiment d'arbres de Nadal

dissabte, 21 de desembre de 2019

La regidora d'Educació i l'edil de Serveis Públics, amb la directora del col·legi Cervantes

La Regidoria d'Educació ha implicat els centres educatius d'infantil i primària de la localitat en una iniciativa de conscienciació ambiental per a promoure la reforestació urbana i la cura del medi ambient en l'entorn escolar. Es tracta del projecte Planta't, impulsat per la Regidoria que dirigeix Aida Beteta, i que compta també amb la col·laboració del Departament de Serveis Públics. Durant aquest mes de desembre s'ha repartit un arbre a cadascun dels 15 col·legis tant públics com concertats de Vila-real per a decorar-lo amb motiu del Nadal amb l'objectiu últim de trasplantar-lo, a partir de gener, a l'entorn del centre perquè tota la comunitat educativa s'implique després en la seua cura.

Des de la Regidoria d'Educació assenyalen la importància d'incrementar la vegetació existent en l'àrea urbana per a millorar la qualitat de l'aire i per això expliquen que "una manera d'aconseguir-ho és plantar arbres als centres educatius de la localitat per a afavorir així el medi ambient i conscienciar de la seua cura des de la infància".

El lliurament dels arbres es va realitzar a principi de desembre i a cadascun dels centres se li va fer arribar un avet d'1,70 metres en un test per a facilitar-ne la cura. Els alumnes han pogut decorar i adornar l'avet aprofitant el Nadal i se n'encarreguen de la cura fins a la data triada per a trasplantar-lo que serà el pròxim 31 de gener de 2020, Dia de l'Arbre a la Comunitat Valenciana. Aquest dia, l'Ajuntament facilitarà un jardiner a cadascun dels centres educatius per a ajudar en la tasca de trasplantar l'arbre, que se situarà en l'espai triat per alumnes i docents. Encara que en la iniciativa poden participar tots els escolars d'infantil i primària, les activitats i objectius del projecte estan especialment dissenyats per a alumnes de 5é de primària.

La finalitat del projecte Planta't és que, posteriorment, tota la comunitat educativa s'implique en la cura de l'arbre i en la realització d'activitats ambientals enfocades a la conscienciació. Amb això, es busca "la millora de la qualitat de vida de la comunitat educativa i humana de totes les persones implicades en el procés formatiu a través del compromís i la participació en la millora de la qualitat ambiental del col·legi i el seu entorn".

En aquest sentit, Aida Beteta apunta que "és important que l'alumnat aprenga que una planta o un arbre que no es cuida, acaba morint, amb la pèrdua consegüent que això suposa per a la qualitat de vida i el medi ambient".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es