Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La campanya '12 campanades, 12 gallets de clementina' torna per a celebrar la nit de Cap d'Any amb taronges de Vila-real

tornar Imprimir

diumenge, 22 de desembre de 2019

Agricultura, Sala de premsa

Campanya '12 gallets per a Cap d'Any'

La campanya '12 campanades, 12 gallets de clementina' torna per a celebrar la nit de Cap d'Any amb taronges de Vila-real

La Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient proposa de nou que la taronja, el producte estrela del camp vila-realenc, siga la protagonista de la nit de Cap d'Any. Per a això, el departament que dirigeix l'edil José Ramón Ventura Chalmeta, reedita la campanya 'Aquest Cap d'Any 12 campanades, 12 gallets de clementina' amb la qual s'anima els veïns a canviar els tradicionals 12 granets de raïm per 12 gallets de la fruita autòctona.

Amb la finalitat de promocionar la taronja vila-realenca i donar suport als productors locals en un moment d'especial dificultat per la crisi que travessa el sector citrícola, des de l'Ajuntament s'aposta per aquesta mena d'iniciatives que fomenten el consum local. La campanya consistirà en el repartiment de clemenules per a aconseguir que la nit del 31 de desembre en totes les llars de Vila-real les esperades 12 campanades tinguen sabor de taronja. Des de la Regidoria d'Agricultura s'han preparat un total de 2.000 bosses de paper amb dues clemenules en cadascuna d'aquestes, que es repartiran els dies 28 i 29 de desembre d'11.00 a 13.00 hores a la plaça de la Vila.

Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-real duu a terme també altres iniciatives per a la promoció del sector citrícola com la campanya 'Taronges a l'escola', que des de fa ja cinc anys fomenta el consum entre els més joves amb el repartiment de taronges als centres educatius. Així mateix, Vila-real dona suport, al costat d'altres municipis de la comarca, a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, creada amb l'objectiu de defensar la citricultura.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es