Inici

Vila-real constata el dinamisme econòmic de la ciutat en comptabilitzar huit altes d'habitatges turístics en mig any

tornar Imprimir

divendres, 27 de desembre de 2019

Sala de premsa, Turisme

Vila-real constata el dinamisme econòmic de la ciutat en comptabilitzar huit altes d'habitatges turístics en mig any

L'Ajuntament de Vila-real ha tramitat la compatibilitat urbanística per a un total de huit habitatges d'ús turístic durant l'últim mig any i es constata així "el dinamisme econòmic de la ciutat també en l'àmbit turístic i d'oci", tal com ha destacat el regidor responsable de Territori, Emilio Obiol. La Llei 15/2018 de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana estableix que els propietaris interessats a donar un ús turístic als seus habitatges han de complir una sèrie de requisits, entre els quals es troba l'obligatorietat de comptar amb un informe municipal de compatibilitat urbanística favorable que permeta aquest ús.

Segons les dades del departament urbanístic de l'Ajuntament de Vila-real, entre els mesos de maig a novembre de 2019 s'han rebut un total de huit sol·licituds de compatibilitat urbanística per a habitatges situats en diferents punts de la ciutat. En tots els casos la resolució ha sigut favorable, tal com ha assenyalat el regidor de Territori, en complir els requisits de les normes urbanístiques del Pla general d'ordenació urbana (PGOU). En opinió d'Obiol, aquestes dades evidencien "el dinamisme econòmic de la ciutat en l'àmbit de l'oci i el turisme". "Vila-real va fent camí en aquest sector i s'obrin noves possibilitats de negoci a la calor de l'activitat de congressos i grans esdeveniments que promou l'Ajuntament, així com d'altres esdeveniments comarcals de gran format com els festivals musicals", apunta.

Així mateix, el regidor de Territori subratlla que aquesta activitat turística obri "noves oportunitats d'ús per als habitatges buits així com per a la seua rehabilitació", sempre complint les obligacions i requisits que la llei autonòmica exigeix. Els habitatges que han obtingut l'informe favorable de compatibilitat urbanística estan situats tant a la zona més cèntrica de la ciutat, a l'entorn de la plaça Major i raval de Sant Pasqual (4), com en altres zones d'eixample de la ciutat, especialment la zona nord i nord-est.

Cal assenyalar que els propietaris que vulguen donar un ús turístic a un immoble de la seua propietat han d'inscriure'l en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, per a la qual cosa han de presentar una declaració responsable de requisits necessaris, a més de l'informe de compatibilitat urbanística i documentació complementària sobre l'habitatge que estipula la legislació. Aquesta normativa considera habitatges d'ús turístic els "immobles complets, qualsevol que siga la seua tipologia, que compten amb l'informe municipal que permeta aquest ús turístic, l'ús del qual se cedisca mitjançant preu, de manera habitual, en condicions d'immediata disponibilitat i amb finalitats turístiques, vacacionals o d'oci".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es