Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

El Ple aprova el pagament de 156.000 euros per a garantir el servei de l'autobús urbà i la mitja hora gratis del pàrquing

tornar Imprimir

dilluns, 30 de desembre de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

El Ple aprova el pagament de 156.000 euros per a garantir el servei de l'autobús urbà i la mitja hora gratis del pàrquing

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat el pagament de 156.378 euros de factures corresponents a dos serveis públics "essencials" com el nou autobús urbà gratuït i la mitja hora gratis de l'aparcament de la plaça Major que en el seu moment es va acordar amb l'empresa concessionària per a dinamitzar l'activitat comercial. La sessió plenària extraordinària ha avalat, amb els vots a favor de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, i el vot en contra de Partit Popular, Compromís, Ciutadans i Vox, el pagament d'aquesta quantitat que, tal com ha explicat l'alcalde i responsable d'Hisenda, José Benlloch, correspon a factures pendents de 2018 de dos serveis públics "essencials per a la ciutat" que són a més "especials" ja que per les seues característiques no es poden prestar en lliure competència.

Benlloch ha detallat els motius de la necessitat d'aprovar de manera urgent aquest pagament abans del 31 de desembre atés que, si no és així, es produiria "un retard de diversos mesos que perjudicaria les empreses concessionàries, que podrien sol·licitar fins i tot interessos de demora al consistori". El primer edil ha reconegut que es tracta de dos serveis que es presten en unes condicions excepcionals ja que "van ser heretats del govern del PP sense contracte". Aquesta situació, unida a altres circumstàncies com els canvis legislatius o les dificultats econòmiques de l'Ajuntament, ha complicat poder regularitzar administrativament la prestació de tots dos serveis encara que Benlloch ha insistit que "estem treballant i esperem que en aquest 2020 es puga solucionar favorablement". Mentrestant, l'única via per a poder pagar aquestes factures pendents és el reconeixement extrajudicial, tal com ha explicat Benlloch. 

L'alcalde ha insistit que la quantitat que s'abona d'aquesta manera suposa únicament un 0,2% del pressupost municipal i "els informes acrediten que els treballs s'han realitzat, les factures estan signades pels tècnics i no s'ha produït cap enriquiment per part de les empreses". Malgrat tot, ha subratllat que des de l'equip de govern "sabem que s'ha de regularitzar i estem treballant en això", encara que també ha recordat que "el municipi de Vila-real no és una excepció en les dificultats per a complir la nova legislació, ja que fins a 118 ajuntaments de la província tenen objeccions a les seues despeses per part del departament d'Intervenció Municipal".

Respecte als dos serveis, Benlloch ha recordat que l'acord pel qual l'Ajuntament assumeix el cost de la mitja hora gratis del pàrquing de la plaça Major es va incloure en la concessió de l'aparcament aprovada per l'anterior govern del PP. Aquest acord va finalitzar el 2008 però des de llavors "es va continuar pagant i quan nosaltres entrem l'any 2011 en el govern considerem interessant continuar aquesta aposta per la promoció del comerç. Si no s'ha regularitzat la situació fins ara és perquè hem requerit en diverses ocasions l'empresa però ha canviat de mans fins a tres vegades i encara no hem aconseguit un acord", ha reconegut l'alcalde.

Respecte a l'autobús urbà, Benlloch ha recordat que, en l'àmbit administratiu, també és una "realitat heretada de l'etapa del PP" i ha avançat que "després de l'èxit del programa pilot de l'autobús gratuït Groguet, ja estem treballant en una plica per valor de 500.000 euros, que s'aprovarà quan entre en vigor el nou pressupost, per a licitar el contracte i garantir el servei amb vehicles més sostenibles i altres millores".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es