Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

El pàrquing de la plaça de Colom incorpora un sistema de zona blava autoregulada per a compatibilitzar l'ús veïnal amb la rotació i afavorir la dinamització del Mercat i del centre

dissabte, 4 de gener de 2020

Pàrquing de la plaça de Colom_1

L'aparcament subterrani de la plaça de Colom ha posat en marxa de manera pilot una zona blava autoregulada, amb l'objectiu d'afavorir la rotació de vehicles en horari comercial i prestar servei al Mercat Central i els comerços de la zona centre de la ciutat. Fora de les hores de pàrquing autoregulat i gratuït, les 21 places del subterrani queden a la disposició dels veïns de la zona. 

"En els últims anys, hem fet un important esforç per ampliar i impulsar noves zones d'aparcament a Vila-real. Un Pla municipal de pàrquings al qual se suma ara el subterrani de la plaça de Colom, amb la filosofia de compatibilitzar l'ús veïnal amb la creació d'un pàrquing de rotació que dinamitze les vendes al Mercat i els comerços del centre", valora el regidor de Mobilitat, Emilio M. Obiol. Per a això, s'ha establit un horari d'estacionament limitat, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes, en horari de demà. Durant aquestes franges horàries, controlades per part d'agents de la Policia Local, es podrà estacionar durant un màxim d'hora i mitja, per a la qual cosa serà necessari indicar l'hora d'arribada amb discos especials o anotacions. Fora d'aquest horari limitat, els veïns de la zona podran fer ús del recinte. 

El pàrquing subterrani de Colom va ser remodelat l'any 2018, després del projecte de creació de la plaça actual sorgida de l'enderrocament dels antics jutjats. En aquesta actuació, es va dotar a l'aparcament de totes les condicions de seguretat i homologació de l'espai, amb informació digital en temps real de les places disponibles a l'interior i accessos del recinte. "Un aparcament, en definitiva, modern i amb totes les condicions, que incorpora ara una sistema de limitació horària autoregulada, compatible amb l'ús del veïnat i destinada a afavorir la rotació de vehicles que dinamitze la zona comercial del centre", conclou Obiol, qui avança que la posada en marxa definitiva d'aquest nou sistema està prevista per al mes de febrer.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es