Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

Benlloch tanca la compra del solar entre el Palau de Justícia i l'hotel Palace per a avançar en la solució a la nova comissaria

tornar Imprimir

divendres, 3 de gener de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch tanca la compra del solar entre el Palau de Justícia i l'hotel Palace per a avançar en la solució a la nova comissaria

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha arribat a un acord amb els propietaris del solar enclavat entre el Palau de Justícia i l'hotel Palace per a la compra dels terrenys, amb un objectiu doble: resoldre un més dels "empastres urbanístics heretats del PP" i avançar en la solució definitiva per a la nova comissaria de la Policia Nacional. L'adquisició del solar, aconseguida amb un estalvi de més de 150.000 euros respecte a la petició inicial, forma part d'un projecte ampli per a esponjar i millorar la zona de serveis situada al sud de la ciutat i resoldre les condicions de treball de l'actual plantilla de la Policia Nacional. Per a això, els plans de Benlloch passen per destinar el nou solar a aparcament i oferir per a la nova comissaria l'actual pàrquing de l'avinguda de Matilde Salvador.

El solar, de 616 metres quadrats en l'actualitat, s'adquirirà a un preu de 278.000 euros (IVA inclòs), en tres anualitats: 50.000 euros (reservats ja dels estalvis de 2019) que s'abonaran abans del pròxim mes de maig i altres dues quotes de 114.150 euros a pagar en els exercicis de 2021 i 2022. El preu de compra és notablement inferior al preu de taxació i al preu inicial de venda fixat pels propietaris. D'aquesta manera, enfront dels 382.500 euros que demanava la propietat i els 295.071 euros del valor de taxació, tots dos sense impostos, la compra s'ha tancat finalment per 278.000 euros (230.000 més IVA). "La bona gestió d'aquest equip de govern ha permés aconseguir un acord molt avantatjós per a la ciutat, amb un estalvi molt important per a les arques municipals i el pagament en tres anualitats per a la compra d'un solar que ens permet oferir una solució definitiva a la urgent construcció d'una nova comissaria a Vila-real, al temps que afavorirà la dinamització de la zona de serveis en els accessos a la ciutat. Malgrat la situació econòmica, no podíem renunciar a un projecte d'aquesta rellevància per al futur de Vila-real com a capital comarcal de serveis", valora Benlloch.

L'adquisició d'aquest solar permetrà, a més, resoldre una anomalia en la finca arran de la construcció del Palau de Justícia. "Ja en el seu moment vam haver de resoldre l'empastre del PP en aquest edifici, que vam trobar el 2011 en un esquelet abandonat i sense aparença de solució, i ara, a més, resolem un altre més dels empastres als quals ens tenia acostumats el Partit Popular de Vila-real, ja que, per a construir la seu judicial es va ocupar per error un 19% d'aquesta finca privada", detalla l'alcalde. Tant l'informe de l'arquitecte municipal com l'informe de taxació confirmen que, originalment, la superfície de la finca era de 750 metres quadrats, que s'ha vist reduïda a 616 metres després d'ocupar-se per error 134 metres per a l'edificació del Palau de Justícia.

"Aquesta situació, sumada a les obligacions urbanístiques dels terrenys que limiten les possibilitats de construcció en la zona suposaven un perjudici per als propietaris que hauria pogut derivar fins i tot en reclamacions i indemnitzacions", incideix Benlloch. 

"A més de solucionar aquest nou empastre, la compra del solar s'emmarca en un projecte més ampli per a la ubicació de la nova comissaria en la zona", agrega l'alcalde, qui matisa que aquesta voluntat no implica la construcció de l'edifici policial en el nou solar municipal. La idea, que ha sigut ben rebuda pel Ministeri de l'Interior, seria construir la comissaria en el pàrquing de l'avinguda de Matilde Salvador, en la part que recau en la rotonda, i destinar el solar de nova adquisició a aparcament, que poguera prestar servei als jutjats i compensar l'eliminació de places. "És un emplaçament òptim per la seua proximitat al Palau de Justícia i la seua ubicació en una de les entrades de la ciutat, la qual cosa facilita l'accés als serveis de caràcter comarcal que es presten en la comissaria, com l'expedició de documentació", incideix Benlloch. 

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es