Inici

Els Premis Poble reconeixen la Comunitat de Regants, Pau Francisco Torres, Vicent Gil Vicent i Manuel Cubedo Bort en el seu 20é aniversari

dimarts, 7 de gener de 2020

Presentació dels XX Premis Poble

Vila-real presentarà un magnífic espectacle el divendres 14 de febrer a les 20 hores en la gala dels XX Premis Poble, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. Aquesta edició, en què es compleixen 20 anys d'una de les cites culturals per excel·lència que ret homenatge a Vila-real i el seu veïnat, coincideix a més amb el 25é aniversari de la revista Poble i, per descomptat, en el marc del 746é aniversari de la fundació de la ciutat.

L'esdeveniment comptarà amb la participació del mag Yunke, Dolçainers i Tabaleters de Vila-real, Grup de Danses La Puríssima, Grup de Danses El Roser, Coral Sant Jaume i Els XIII. Però, per descomptat, la vintena edició dels Premis Poble servirà també per a recuperar tres peces de tres sarsueles diferents del mestre local José Goterris Sanmiguel. La primera d'elles, Ària d'Estrella de la sarsuela La Suerte; seguida de Romanza de Rosario de la sarsuela La Paloma i Número de la florista d'El sino de Gotha. Totes elles adaptades per Borja Muñoz i interpretades per les sopranos Rosanna i Gisela Morales i amb Óscar Campos al piano.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha destacat la ferma aposta per la cultura local i la recuperació de les produccions dels artistes més destacats de la història. A més, ha ressaltat també la primera iniciativa d'aquestes característiques que porta realitzant-se des de fa 20 anys, en la qual segons les seues paraules "sempre ha sigut un esdeveniment cultural, de tradició, de nostàlgia i espectacle".

Per part seua, el director de l'esdeveniment cultural, Juanjo Clemente, ha comentat que "com cada any, serà una gran cita amb la cultura, la tradició, la ciutat i un reconeixement a la gent de Vila-real i els col·lectius i entitats que es distingeixen pels seus triomfs i aportacions a la vida col·lectiva i al municipi". Clemente ha anunciat el nom dels quatre premiats d'enguany: la Comunitat de Regants de Vila-real -en el seu 150é aniversari-; el jugador de futbol Pau Francisco Torres, primer vila-realenc a jugar amb la selecció absoluta espanyola; Vicent Gil Vicent, qui ha sigut durant més de 30 anys arxiver municipal de Vila-real; i Manuel Cubedo Bort, cap de la Unitat de Tractaments Crítics i coordinador hospitalari de trasplantaments de l'Hospital Provincial de Castelló.

Juanjo Clemente ha confirmat l'assistència d'autoritats locals, provincials i autonòmiques així com la de premiats d'edicions anteriors i ha agraït a l'Ajuntament de Vila-real la seua sensibilitat i col·laboració amb la cultura i les tradicions locals així com a totes les persones i entitats que fan que la gala dels Premis Poble siga una realitat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es