Inici -> └rees -> Tradicions -> NotÝcies de Tradicions

La celebraciˇ de Sant Antoni repartirÓ 4.500 rotllos en la MatxÓ i 1.300 panets bene´ts en la missa del patrˇ dels animals

dilluns, 13 de gener de 2020

El municipi de Vila-real mantÚ viva la tradiciˇ de festejar el patrˇ dels animals amb la celebraciˇ de dos actes ineludibles en el calendari del mes de gener. Aquest dijous, vespra de la festivitat de Sant Antoni, tindrÓ lloc la tradicional MatxÓ, organitzada per la Congregaciˇ de Llu´sos des de l'any 1973, i que compta amb la colĚlaboraciˇ de la Regidoria de Joventut. El divendres, festivitat del sant, l'ermita de la Mare de DÚu de GrÓcia serÓ escenari de l'eucaristia i repartiment de panets bene´ts, en un acte organitzat per la Regidoria de Tradicions.

Com Ús habitual, la benedicciˇ i cercavila d'animals, coneguda com la MatxÓ, tindrÓ lloc aquest dijous 16 de gener a les 19.30 hores, des de la plaša de MossÚn Ballester amb un recorregut que anirÓ per l'avinguda de la MurÓ, Pius XII, Cardenal Tarancˇn, Raval del Carme, Major Sant DomÚnec, plaša Major, plaša de la Vila, Major Sant Jaume i Pere III, per a tornar de nou a la seu dels Llu´sos a la plaša de MossÚn Ballester. AllÝ es realitzarÓ la benedicciˇ i repartiment dels 4.500 rotllos entre els participants.

A la MatxÓ s'unirÓ l'encesa de la foguera, recuperant un costum molt estÚs en els municipis valencians, en la vespra de la festivitat de Sant Antoni. L'endemÓ, 17 de gener, la celebraciˇ es trasllada a l'ermita de la Mare de DÚu de GrÓcia on, tal com expliquen des de la Regidoria de Tradicions, se sap que per tradiciˇ popular se celebrava la missa i benedicciˇ dels panets. AllÝ hi ha un altar dedicat al patrˇ dels animals i des de 1483 estÓ documentada la presŔncia en una de les coves del paratge d'un frare de sant Antoni, que possiblement va donar origen a la devociˇ al sant que existeix a Vila-real.

AixÝ, el divendres 17 de gener a les 13.00 hores tindrÓ lloc la missa i repartiment de panets a l'ermita. La celebraciˇ comptarÓ amb la presŔncia de la corporaciˇ municipal, encapšalada per l'alcalde, JosÚ Benlloch. En total es repartiran uns 1.300 panets, dels quals 50 sˇn sense gluten, tant entre els assistents a la festa de l'ermita com entre els usuaris de les residŔncies d'ancians de Vila-real.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es