Inici -> Ajuntament

Benlloch aconsegueix els informes favorables d'Intervenció per als pressupostos de 2020, que s'aprovaran en el Ple el divendres

tornar Imprimir

dimarts, 14 de gener de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch aconsegueix els informes favorables d'Intervenció per als pressupostos de 2020, que s'aprovaran en el Ple el divendres

La Intervenció Municipal ha informat favorablement el pressupost de Vila-real i el compliment del principi d'estabilitat pressupostària, amb la qual cosa els comptes per a 2020 han obtingut ja tots els informes necessaris per a la seua aprovació divendres que ve, 17 de gener. "L'informe d'estabilitat i el de legalitat de la Intervenció, tots dos favorables, eren els últims documents que ens faltaven per a poder aprovar el pressupost municipal d'aquest exercici. Per això, a penes han estat disponibles, tal com ens vam comprometre, hem procedit a convocar el Ple per a aprovar un pressupost enfocat a aconseguir el reequilibri econòmic després dels últims pagaments urbanístics que ens han suposat 28,4 milions des de 2011, perquè Vila-real puga continuar avançant i afrontar el futur amb garanties", assenyala l'alcalde, José Benlloch. 

L'informe de compliment d'estabilitat pressupostària i nivell d'endeutament estimat a final de l'exercici acredita que el projecte de pressupostos elaborat per l'equip de govern compleix el principi d'estabilitat pressupostària i fixa les previsions d'endeutament per a 2020 en un 59,47%. "Això significa una reducció del deute de 10 punts, que aconseguim amb un tremend esforç, renunciant fins i tot a alguns projectes per a equilibrar els comptes i que les maçades de l'urbanisme del PP que encara estan per arribar no posen en risc el futur de la nostra ciutat", agrega l'alcalde i regidor d'Hisenda, que detalla que els comptes no inclouran cap préstec. Referent a això, Intervenció també alerta en el seu informe de "l'elevada incertesa" que s'obri pel pagament d'expropiacions i reclamacions judicials. 

Quant a l'informe de legalitat del pressupost, preceptiu segons l'article 168.4 de la Llei d'hisendes locals, conclou també de manera favorable als comptes presentats per l'executiu. "Vull agrair al Departament d'Intervenció i als tècnics municipals el treball realitzat perquè, aquest pròxim divendres, puguem aprovar en el Ple el pressupost que Vila-real necessita. Un pressupost ajustat, sense pràcticament inversió ni préstecs, però mantenint les nostres principals senyes i vocacions, com l'aliança amb la societat, la millora i reforç dels serveis públics i el suport a les persones", conclou Benlloch.

El Ple de pressupostos se celebrarà divendres que ve, a les 10.00 hores. Prèviament, demà s'ha convocat una Comissió Informativa de Recursos Humans amb l'objectiu d'aprovar la plantilla pressupostària i una Comissió Informativa d'Hisenda, que abordarà els pressupostos municipals de 2020.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es