Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real inverteix 7,8 milions en plans d'ocupació des de 2016 i aposta pels sectors agroalimentari i sociosanitari

dimarts, 14 de gener de 2020

Acte de recepció dels participants en el taller d'ocupació_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Economia, Xus Madrigal, han donat la benvinguda hui als participants del taller d'ocupació que ha començat aquest mes de desembre i es prolongarà durant un any, oferint formació teòrica i pràctica a un total de 30 beneficiaris, aturats majors de 25 anys. L'alcalde ha destacat que, amb aquest programa d'ocupació, que compta amb un pressupost de 716.000 euros, la suma total de plans gestionats per l'Ajuntament de Vila-real des de 2016 s'eleva fins als 7,8 milions d'euros. Un esforç que Benlloch ha emmarcat en l'aposta per les persones i la generació d'oportunitats que defineix l'estratègia de l'actual equip de govern municipal, "a diferència d'etapes anteriors en les quals s'invertia només en obres". L'edil d'Economia ha apuntat que en quatre anys els plans d'ocupació han donat una oportunitat a 750 persones, amb un percentatge d'inserció laboral que se situa al voltant del 45% que "encara que és positiu, continuarem treballant per a millorar-lo".

El programa compta amb tres especialitats (Agricultura, Jardineria i Atenció Sociosanitària en institucions) que han sigut triades dins del Pla estratègic de l'àrea d'Economia, tal com ha explicat Benlloch, perquè "considerem que tindran futur" en l'àmbit laboral. D'aquesta manera, es manté des de fa diversos anys la línia d'incentivar la "formació de persones per a treballar en aquests sectors, perquè hi ha nous projectes que s'estan gestant a la ciutat, que en breu veuran la llum i que necessitaran gent preparada", ha avançat el primer edil.

Com a exemple, l'alcalde ha anunciat la pròxima obertura d'una nau de cultiu de xampinyons, pionera a la província, que impulsa la Fundació Manantial dins dels seus projectes d'inserció laboral de persones amb malaltia mental. Les instal·lacions se situaran a l'entorn de l'estació de tren, en una zona en la qual es concentren antics magatzems de taronja i on el consistori aposta per generar un clúster d'empreses agroalimentàries.

"No tinc dubtes que l'agricultura ha de tenir futur, però ens hem d'implicar tots. Ací s'han fet moltes iniciatives que hui fan que a Vila-real hi haja gent que estiga vivint de l'agricultura", ha insistit l'alcalde, que ha assenyalat a més exemples com el mercat de productors locals.

Benlloch ha posat l'accent a més en les oportunitats que s'obrin en l'àmbit sociosanitari en el qual "serà necessària una professionalització de la cura dels majors", recordant que a Vila-real els majors de 65 anys ja superen el 20% de la població. "Tenim una necessitat real de diversificar l'economia a la ciutat i per això quan vam sol·licitar a la Generalitat Valenciana aquestes línies de formació per al taller d'ocupació ho vam fer pensant en sectors que puguen generar llocs de treball en el futur", ha agregat.

L'alcalde s'ha dirigit als beneficiaris del taller d'ocupació en un acte realitzat a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), on reben en aquests dies la formació teòrica. La formació pràctica es realitzarà en l'Estació Experimental Agrària de l'IVIA (Agricultura i Jardineria) i en la residència d'ancians Verge de Gràcia i la residència de diversitat funcional psíquica (Atenció Sociosanitària). A més dels 30 participants, el taller ocupa també sis persones que conformen l'equip directiu.

Galeria multimèdia

Imatges

Acte de recepció dels participants en el taller d'ocupació
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es