Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Birbar, La Barra del Sedre i La Olivereta s'alcen amb els premis a la millor olleta en les X Jornades Gastronòmiques

dimecres, 15 de gener de 2020

Lliurament de premis de les X Jornades gastronòmiques

Birbar, espai gastronòmic valencià, s'ha alçat amb el Premi Pasqual Batalla a la millor olleta de la desena edició de les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real¿ Olla de la Plana, celebrades durant tot el mes de novembre en els restaurants de la ciutat. Així s'ha donat a conéixer aquesta vesprada en l'acte de clausura de les jornades, celebrades al restaurant Nu. La Barra del Sedre i La Olivereta s'han alçat amb el segon i tercer lloc, respectivament.

El Jurat professional ha estat format per Carlos Gutiérrez, xef del restaurant Casa Roque de Morella; Francisco González, crític gastronòmic; Ignacio Porcar, professor de l'Escola d'Hostaleria de Castelló; Conchita Ibáñez, presidenta de l'Associació d'Ames de Casa de Vila-real, i Héctor Molina, agricultor i assessor gastronòmic. Tots ells van ser els encarregats de valorar i puntuar l'elaboració i presentació de la recepta durant la degustació popular oferida a la plaça de la Vila, on es van repartir prop de 1.000 cassoletes, amb un donatiu d'1 euro a benefici de Càritas. Després de la deliberació, hui s'ha fet lliurament dels guardons. 

Mengem a Vila-real, que ha celebrat la desena edició, està consolidada com una de les cites referents de la gastronomia local i provincial, amb un miler de menús servits en els 14 restaurants participants el 2019. Un altre exemple de la repercussió de les jornades són les visites al blog de la campanya, que continuen creixent fins a situar-se en les 10.600 visites. "Les dades revelen que les Jornades Gastronòmiques estan plenament consolidades en el nostre calendari, com una iniciativa que afavoreix el coneixement de la nostra excel·lent restauració gastronòmica, l'impacte econòmic i l'atracció de visitants a la nostra ciutat", valora el regidor d'Economia, Xus Madrigal, que ha felicitat els restaurants guardonats amb el Premi Pasqual Batalla, que ret homenatge a un dels principals impulsors de la iniciativa. Madrigal ha volgut agrair també la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, la Diputació de Castelló, la Cooperativa de Vila-real, Càritas, Ucovi, els restaurants participants i el ceramista Angel Igual.

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament de premis de les X Jornades gastronòmiques_1 Lliurament de premis de les X Jornades gastronòmiques_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es