Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real dona suport al sector citrícola a través de l'associació per a la diferenciació de la qualitat de les clemenules de la Plana

tornar Imprimir

dijous, 16 de gener de 2020

Agricultura, Sala de premsa

El regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta

Vila-real dona suport al sector citrícola a través de l'associació per a la diferenciació de la qualitat de les clemenules de la Plana

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha presentat aquest matí la creació de l'associació per a la diferenciació de la qualitat de les clemenules de les comarques de la Plana de la Comunitat Valenciana.

Aquesta associació, que té l'objectiu de defensar l'etiquetatge de les clemenules, forma part de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador. "L'objectiu és aconseguir tenir un preu mínim del producte, que seria el primer pas perquè els nostres agricultors i llauradors puguen viure decentment del seu treball", ha afirmat el regidor. 

En la creació d'aquesta iniciativa estan també involucrats els ajuntaments de Nules, Almassora, Onda, Betxí, la Vall d'Uixó, Borriana i Moncofa, juntament amb diversos representants del sector agrícola, com les organitzacions agràries Intercoop, La Unió i Fepac-Asaja. En conjunció han creat els estatuts de la futura associació i dilluns que ve tindrà lloc la reunió amb el Consell Agrari, per a debatre'ls i poder formalitzar-ne la creació davant de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador. "Els estatuts inclouen els paràmetres mínims de qualitat que haurà de tenir el producte, així com l'exigència d'una geografia determinada", ha explicat Ventura Chalmeta.

Des de la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient s'espera obtenir resultats positius amb aquesta iniciativa, ja que, tenint en compte que el 70% del cultiu de Vila-real són cítrics, aquest sector és un dels pilars econòmics de la localitat. "Creiem que el millor per a l'economia de la ciutat és poder enfortir aquest sector i, amb la creació d'aquesta associació, poder defensar el nostre producte en els mercats europeus i internacionals", ha conclòs l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es