Inici -> L'Ajuntament i tu

L'església dels Sants Evangelistes inaugura aquest diumenge la seua nova porta gràcies al conveni entre l'Ajuntament i el bisbat

tornar Imprimir

dijous, 16 de gener de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Signatura del conveni amb la parròquia dels Sants Evangelistes

L'església dels Sants Evangelistes inaugura aquest diumenge la seua nova porta gràcies al conveni entre l'Ajuntament i el bisbat

L'església dels Sants Evangelistes inaugurarà aquest diumenge la nova porta del temple parroquial, que ha sigut renovada gràcies al conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament de Vila-real i el bisbat de la diòcesi de Segorbe-Castelló. L'alcalde, José Benlloch, ha mostrat la seua satisfacció pel fruit d'aquest acord, que ha permés substituir l'antiga porta gran de fusta d'entrada a l'església que presentava un considerable deteriorament, amb problemes de filtracions en dies de pluja així com un mal aïllament de l'interior del temple. Després de la reforma, aquest diumenge 19 de gener es realitzarà la inauguració i benedicció per part del bisbe, Casimiro López Llorente.

"Es tracta d'un exemple més de l'aliança del consistori amb la societat civil i de col·laboració amb les entitats socials que ens ajuden a fer de Vila-real un lloc millor", ha explicat el primer edil, que ha remarcat que la relació amb l'Església catòlica és continuada "conscients de la tradició i del treball que es fa en les parròquies" i de "la necessitat que l'Ajuntament col·labore per a mantenir el patrimoni i el que és de tots". En el marc d'aquesta aliança amb el bisbat, en l'últim any i mig s'han signat un total de quatre convenis, un d'aquests per valor de 6.000 euros per a la renovació de la porta del temple dels Sants Evangelistes, "una església humil, que és un exemple d'integració en el barri i d'activitat social", per la qual cosa l'alcalde s'ha mostrat especialment content de poder contribuir a millorar el dia a dia d'aquesta parròquia i de les activitats que realitza amb els seus fidels.

L'alcalde ha destacat a més el paper del vicari general del bisbat i rector de l'església Arxiprestal de Vila-real, Javier Aparici, en la col·laboració entre totes dues institucions. Aparici ha valorat la predisposició del consistori per a contribuir al manteniment del "patrimoni comú de tots". També ha significat altres acords amb el bisbat que han servit per a la restauració del cor de la capella del Crist de l'Hospital, la instal·lació d'un ascensor a la seu social de la Congregació de Lluïsos i la restauració de l'orgue romàntic de l'església Arxiprestal, tots aquests aprovats amb la unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Vila-real.

El rector dels Sants Evangelistes, Juan Crisóstomo, també ha agraït "l'ajuda de l'Ajuntament en les activitats que realitza la parròquia, especialment amb els més joves", i ha posat a la seua disposició instal·lacions i altres recursos. A més, ha destacat que l'aportació econòmica del consistori, juntament amb els donatius dels fidels, han fet possible un projecte molt necessari per a la parròquia com era la substitució de la porta del temple. El sacerdot ha convidat tota la ciutadania a participar aquest diumenge a les 11 hores en la inauguració de la nova porta dels Sants Evangelistes, en un acte que comptarà amb la presència del bisbe de la diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López Llorente, que beneirà el nou accés.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es