Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

El Ple aprova un pressupost de 47.165.000 euros que prioritza el reequilibri, la reducció del deute i la millora de serveis

tornar Imprimir

divendres, 17 de gener de 2020

Sala de premsa, Hisenda, Ajuntament

El Ple aprova el pressupost 2020

El Ple aprova un pressupost de 47.165.000 euros que prioritza el reequilibri, la reducció del deute i la millora de serveis

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat en sessió extraordinària els comptes municipals de 2020, un pressupost "prudent, responsable i possible" que ascendeix a 47.165.000 euros i que prioritza el reequilibri financer, la reorganització municipal, la reducció del deute i la millora dels serveis públics, sense renunciar a l'aliança amb la societat civil i l'aposta per les persones. El tinent d'alcalde i president de la Comissió Informativa d'Hisenda, Xus Madrigal, ha defensat un pressupost "de mínims", inferior al de 2019 en prop de 800.000 euros, "que deixa clar que era necessària la pujada de la contribució per a aconseguir el reequilibri i reduir el deute en deu punts" fins al 59,47%.

Els comptes, que han eixit endavant amb el vot a favor de l'equip de govern de PSPV-PSOE i Unides Podem, i el vot en contra dels partits de l'oposició, concentren gran part de l'esforç econòmic municipal en els serveis públics, l'àrea social i la partida de personal. Madrigal ha incidit que el pressupost, que compta amb tots els informes favorables, s'emmarca en una "contenció" necessària després d'haver pagat ja 45 milions d'euros en "empastres" derivats de "l'herència urbanística del PP" i davant la situació encara d'incertesa de l'urbanisme que, tal com apunta la mateixa viceinterventora municipal en el seu informe, se situa en més de 42 milions d'euros.

En matèria social, Madrigal ha recalcat que "els serveis socials tindran tots els recursos que siguen necessaris" perquè "en un govern progressista ningú es pot quedar arrere" i ha valorat les diferents subvencions a entitats socials així com el 0,7% del pressupost que es destina a ONG. Un altre dels eixos centrals dels comptes de 2020 seran els serveis públics i la continuïtat del model de col·laboració amb l'empresa local, "malgrat les traves a causa de la llei de contractes del PP". En aquest aspecte, destaquen els 2,8 milions de manteniment urbà als quals se sumen prop de cinc milions en neteja i fem.

Les partides d'esports també creixen, concretament un 11%, fins a arribar als 3,6 milions per a continuar apostant per la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport i fer front a l'obertura de noves instal·lacions esportives, com el nou pavelló Campió Llorens o la piscina d'Aquasalut, i garantir el manteniment de tots els espais esportius, "amb un total de 76.000 metres quadrats dedicats a l'esport, enfront dels 50.000 metres quadrats que hi havia el 2011", tal com ha explicat l'edil. Els 450.000 euros del servei d'autobús urbà gratuït i els més de 3 milions d'euros de l'aliança amb la societat civil a través de convenis i ajudes són altres eixos del pressupost.

Quant a les inversions, s'han hagut de reduir a mínims, amb 548.000 euros, entre els quals s'inclouen 125.000 euros per a renovar el servei Bicivila't, 99.000 euros per a nous nínxols al cementeri o 126.000 euros per a seguretat. "Ens agradaria poder invertir més, però ja tenim 18 milions d'euros en projectes en marxa finançats per altres administracions i som conscients que reduir enguany el deute ens permetrà afrontar nous projectes en anys venidors", afegeix.

D'altra banda, el Ple ha aprovat, amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, la plantilla pressupostària de 2020, que contempla la reorganització municipal reforçant la plantilla amb perfils tècnics que donen seguretat jurídica i permeten afrontar els reptes de l'administració electrònica, tal com ha explicat el regidor de Personal, Álvaro Escorihuela. Així, es creen 12 noves places de caràcter tècnic amortitzant-ne altres de vacants, la majoria per jubilació, i es contemplen altres quatre places per a poder obrir les noves instal·lacions esportives. També s'han aprovat els mèrits específics per a cobrir la plaça de secretari/ària municipal, en els quals preval l'especialització en urbanisme i el valencià.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Resum del pressupost 2020
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es