Inici -> L'Ajuntament i tu

Benlloch activa un pla de proximitat administrativa de les regidories com a avantsala d'una futura descentralització municipal

tornar Imprimir

dissabte, 18 de gener de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch activa un pla de proximitat administrativa de les regidories com a avantsala d'una futura descentralització municipal

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, posarà en marxa en els pròxims dies un pla de proximitat administrativa de les regidories amb el qual es pretén fer un pas més en el procés de coordinació i contacte constant amb els diferents departaments del consistori introduint nous elements d'innovació en el governament municipal. Benlloch ha explicat que aquest pla permetrà començar a traçar les línies d'una futura descentralització de serveis municipals per a "analitzar quins serveis es podrien prestar en un futur de manera més pròxima als ciutadans". En el marc d'aquest pla, l'alcalde iniciarà una ronda de visites a regidories que se situen en dependències externes a l'edifici consistorial.

"Després de pràcticament dos anys encadenant processos electorals i d'inestabilitat política en el Govern central i una vegada aprovat el nou pressupost municipal que ens garanteix l'estabilitat i la reorganització de l'Ajuntament, reprenem aquesta línia de proximitat tant al carrer com en la mateixa administració", ha detallat l'alcalde, que subratlla que aquest tipus d'accions eren una cosa que habitualment realitzava però que "han sigut impossibles en els últims mesos, per l'error d'alguns partits de confondre aquestes accions de proximitat amb electoralisme i la seua obsessió per presentar denúncies davant la Junta Electoral".

A través del pla de proximitat administrativa de les regidories, l'alcalde durà a terme una sèrie de jornades de treball amb departaments instal·lats en dependències externes a l'edifici central de l'Ajuntament com són les àrees de Serveis Públics, Serveis Socials, Esports i Economia, "que suposen al voltant del 80% del pressupost municipal". Aquestes visites i reunions permetran al primer edil "conéixer més en profunditat les necessitats i idees de futur d'aquestes regidories" amb l'objectiu de "continuar avançant en la nostra línia de constant innovació i pensant també ja en una futura descentralització de serveis gràcies a les noves possibilitats que ofereix l'administració electrònica". "És evident que, com a alcalde, jo mantinc contacte diari amb els regidors i conec, a través de les reunions de coordinació de l'equip de govern, les principals qüestions que afecten cada àrea municipal, però aquest pla de proximitat pretén anar més enllà per a traslladar per un dia el despatx d'Alcaldia a aquests departaments i planificar amb aquests una estratègia 2020-2023", puntualitza Benlloch, que recorda que en el cas de les àrees municipals que estan situades a Ca la Vila té possibilitat de mantenir un contacte més freqüent amb els funcionaris.

Les visites començaran aquest dijous 23 de gener amb una jornada de treball a la seu de Serveis Públics. A més de reunir-se amb el regidor delegat de l'àrea i els responsables del departament per a conéixer les necessitats, balanç dels últims anys i idees de futur, l'alcalde també visitarà algun dels projectes que té en marxa la Regidoria. El pla de proximitat continuarà en les setmanes següents amb jornades de treball programades en els departaments de Serveis Socials, Esports i Economia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es