Inici

Cultura aposta per atraure el públic jove amb una entrada reduïda per a la programació d'arts escèniques

dilluns, 20 de gener de 2020

Presentació de la programació de l'Abonament per al primer trimestre de 2020

La Regidoria de Cultura ha llançat la programació de les arts escèniques, per als mesos de febrer i març, coneguda com Abonament, tot mantenint el preu habitual de 45 euros i creant, com a novetat, una entrada amb un preu reduït de 3 euros, destinada especialment als joves estudiants. "És un repte perquè volem que la gent hi participe, i, especialment, la joventut de Vila-real", ha afirmat la regidora de Cultura, Rosario Royo.

La regidora i el programador de l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, Tomás Ibáñez, han presentat la programació de l'Abonament de les arts escèniques, amb l'objectiu clar d'atraure el públic juvenil. "Des de l'Ajuntament hem fet un esforç per a apostar, com sempre, per la cultura", ha afirmat Royo. L'entrada destinada a l'estudiantat de Vila-real pot adquirir-se presentant el carnet d'estudiant o la inscripció a qualsevol de les escoles municipals de Vila-real, tot incloent les de dansa contemporània i teatre o l'escola de la Unió Musical La Lira.

La programació de l'Abonament compta amb sis obres teatrals amb "diferents tècniques i conceptes teatrals i escènics, algunes d'aquestes amb premis i reconeixements internacionals", explica Tomás Ibáñez. El període de renovació de l'Abonament és del 20 al 23 de gener, i el de noves inscripcions del 24 al 29 de gener, durant l'horari d'oficina de l'Auditori Municipal.

La primera obra, que es representarà el dia 1 de febrer a les 20.30 hores -horari únic per a totes les sessions-, portarà una reflexió sobre la dualitat vivencial de pertànyer a dues realitats diferents. Grad, última producció del Teatre de la Resistència, conta la història d'un matrimoni de refugiats, que després de la guerra civil de l'antiga Iugoslàvia comencen una vida des de zero a Vila-real.

El segon espectacle, Per davant i per darrere, és una obra de dues comèdies en una, de la companyia Olympia Metropolitana, que narra el que succeeix davant i darrere del teló d'una companyia de teatre. La tercera aposta cultural, Tirant, és una adaptació del clàssic valencià Tirant lo Blanc, produïda per l'Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, que ja compta amb crítiques i premis reconeguts.

Seguint en clau d'humor, Todas hieren y una mata, comèdia de mirades al segle d'or produïda per Ay Teatre i creada per Álvaro Tato i Yayo Càceres, fa una reflexió sobre l'amor. La cinquena representació teatral és una producció de la companyia sogorbina La Zafirina, Chucho, guanyadora de diversos premis de renom, que narra, de manera entretinguda i divertida, la vida d'una parella a través del seu gos. Aquesta programació cultural tindrà una cloenda d'or amb un espectacle de festa, We love Queen, de la companyia Yllana, que portarà una nova visió de la música de Queen, des d'un vessant humorístic i el saber fer d'aquesta reconeguda companyia. L'abonament general per a assistir a totes les obres es manté en 45 euros i el preu per funció varia de 12 a 18 euros.

"Amb aquesta aposta cultural estem situant la Regidoria de Cultura com un motor d'educació i desenvolupament, basant la programació en els valors de la inclusió, la igualtat i la diversitat", ha conclòs la regidora.

Descàrrega d’arxius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es