Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja mostraran els usos i propietats d'aquesta fruita a través de tallers, concursos i degustacions per a tota la família

dimarts, 21 de gener de 2020

Presentació de les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja

Vila-real acollirà aquest cap de setmana les Jornades Gastronòmiques de la Taronja que, en la seua segona edició, busquen atraure no sols el consumidor final sinó també les xiquetes i xiquets. "Creiem que és molt important que tots i totes coneguen les propietats i diferents usos del nostre producte estrela, inclosos els xiquets i xiquetes, perquè aprenguen a menjar la taronja d'altres maneres", explica José Ramón Ventura Chalmeta, regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient.

El regidor i l'organitzadora de l'esdeveniment, Patricia Artera, han presentat aquest matí la segona edició de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja que se celebraran a la plaça Major el dissabte 25 i el diumenge 26 de gener. "Hem confeccionat un programa molt divers, per a tots els públics, en el qual podrem trobar des de rebosteria fins a caricatures tarongeres", afirma Patricia Artera.

Les Jornades, que tenen l'objectiu de mostrar les diferents possibilitats de consumir la taronja i les seues beneficioses propietats a través d'activitats lúdiques i dinàmiques per a tota la família, començaran dissabte a les 17.30 hores amb una degustació del suc de taronja, cortesia de Real Export i la Fundació Caixa Rural Vila-real, entitats col·laboradores de l'esdeveniment.

A la mateixa hora s'inauguraran els estands de venda de productes cítrics amb els tallers gastronòmics infantils a càrrec d'Educachef, i a les 19.30 hores es realitzarà el divertit concurs infantil d'espremedors de suc. A les 20.00 hores tindrà lloc la xarrada, oferida per Paco Usó sota el títol de "Supernaranjas", per a aprendre a identificar la millor taronja de temporada, i la jornada de dissabte finalitzarà amb un microcircuit gastronòmic de tapes de taronja pels restaurants pròxims com Pantomima Tapes i Brases, El Casino, Bonica!, Bocatería Els Lluïsos i Tejemaneje Bar.

Diumenge es reprendrà la programació amb la degustació de sucs de taronja i demostracions de cuina saludable i de temporada, a càrrec de la nutricionista Sheila Llop i Óscar Recatalá, cuiner d'El Miso. Així mateix, durant tot el matí, la il·lustradora Tica Godoy realitzarà caricatures tarongeres per les persones assistents, i oferirà una manera alternativa d'entendre la taronja valenciana. Per a tancar aquestes jornades, a les 13.00 hores hi haurà una degustació popular i, seguidament, a les 13.30 hores, el circuit de tapes pels restaurants propers.

"Amb aquesta varietat de productes i activitats, esperem que la gent conega i aprenga les possibilitats d'ús que ens ofereix la taronja, i així poder augmentar-ne el consum", ha conclòs Chalmeta. Tots els tallers i dinàmiques són gratuïts, però és necessària la preinscripció als tallers infantils de dissabte, enviant un correu a jornadesdelataronja@gmail.com.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja Cartell de les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es