Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja mostraran els usos i propietats d'aquesta fruita a través de tallers, concursos i degustacions per a tota la família

tornar Imprimir

dimarts, 21 de gener de 2020

Agricultura, Sala de premsa

Presentació de les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja

Les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja mostraran els usos i propietats d'aquesta fruita a través de tallers, concursos i degustacions per a tota la família

Vila-real acollirà aquest cap de setmana les Jornades Gastronòmiques de la Taronja que, en la seua segona edició, busquen atraure no sols el consumidor final sinó també les xiquetes i xiquets. "Creiem que és molt important que tots i totes coneguen les propietats i diferents usos del nostre producte estrela, inclosos els xiquets i xiquetes, perquè aprenguen a menjar la taronja d'altres maneres", explica José Ramón Ventura Chalmeta, regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient.

El regidor i l'organitzadora de l'esdeveniment, Patricia Artera, han presentat aquest matí la segona edició de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja que se celebraran a la plaça Major el dissabte 25 i el diumenge 26 de gener. "Hem confeccionat un programa molt divers, per a tots els públics, en el qual podrem trobar des de rebosteria fins a caricatures tarongeres", afirma Patricia Artera.

Les Jornades, que tenen l'objectiu de mostrar les diferents possibilitats de consumir la taronja i les seues beneficioses propietats a través d'activitats lúdiques i dinàmiques per a tota la família, començaran dissabte a les 17.30 hores amb una degustació del suc de taronja, cortesia de Real Export i la Fundació Caixa Rural Vila-real, entitats col·laboradores de l'esdeveniment.

A la mateixa hora s'inauguraran els estands de venda de productes cítrics amb els tallers gastronòmics infantils a càrrec d'Educachef, i a les 19.30 hores es realitzarà el divertit concurs infantil d'espremedors de suc. A les 20.00 hores tindrà lloc la xarrada, oferida per Paco Usó sota el títol de "Supernaranjas", per a aprendre a identificar la millor taronja de temporada, i la jornada de dissabte finalitzarà amb un microcircuit gastronòmic de tapes de taronja pels restaurants pròxims com Pantomima Tapes i Brases, El Casino, Bonica!, Bocatería Els Lluïsos i Tejemaneje Bar.

Diumenge es reprendrà la programació amb la degustació de sucs de taronja i demostracions de cuina saludable i de temporada, a càrrec de la nutricionista Sheila Llop i Óscar Recatalá, cuiner d'El Miso. Així mateix, durant tot el matí, la il·lustradora Tica Godoy realitzarà caricatures tarongeres per les persones assistents, i oferirà una manera alternativa d'entendre la taronja valenciana. Per a tancar aquestes jornades, a les 13.00 hores hi haurà una degustació popular i, seguidament, a les 13.30 hores, el circuit de tapes pels restaurants propers.

"Amb aquesta varietat de productes i activitats, esperem que la gent conega i aprenga les possibilitats d'ús que ens ofereix la taronja, i així poder augmentar-ne el consum", ha conclòs Chalmeta. Tots els tallers i dinàmiques són gratuïts, però és necessària la preinscripció als tallers infantils de dissabte, enviant un correu a jornadesdelataronja@gmail.com.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja Cartell de les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es