Inici

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recupera el seu cabal grÓcies a la borrasca Gl˛ria

divendres, 24 de gener de 2020

Cabal actual de la desembocadura del riu Millars_2

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputaciˇ de Castellˇ i la Generalitat Valenciana torna a tenir, des de hui mateix, un cabal d'aigua permanent des de l'embassament del Sitjar, al terme d'Onda, fins a la platja de les Goles entre els termes de Borriana i Almassora. 

La Confederaciˇ HidrogrÓfica del X˙quer (CHX) ha decidit realitzar un desembassament tŔcnic de fins a 50 metres c˙bics per segon des del pantÓ del Sitjar a Onda per evitar que arribe al lÝmit de la seua capacitat d'emmagatzematge i com a mesura de prevenciˇ per a fer front a les conseqŘŔncies que estÓ deixant la borrasca Gl˛ria. Cal tenir en compte que ha nevat amb abundÓncia en la zona de capšalera del riu Millars i tambÚ en les zones altes dels seus afluents mÚs importants com sˇn el riu Linares o Villahermosa i el Carbo. 

La borrasca Gl˛ria va deixar gruixos de neu important des de diumenge fins a dimarts. A partir de dimarts a migdia la pluja intensa va substituir la neu. Un fet que va provocar que la neu es fonguera rÓpidament de les zones mÚs baixes de les muntanyes. RÓpidament els rierols i les rambles es van omplir d'aigua que va acabar als embassaments del riu Millars. Tornar a veure els 14 quil˛metres del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars amb aigua no ocorria des del passat mes d'octubre de 2019. Cal recordar que havien portat un fluix constant d'aigua durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre.

La imatge que es pot observar a partir de hui Ús la d'un riu Millars que salta amb forša i vivacitat per tots els assuts de la desembocadura com sˇn els Matxos de Vila-real, l'assut comunitari o d'Almassora i les Revalladores o assut de Borriana. El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars informa que el cabal continuarÓ pujant durant tot el dia de hui. De moment dues de les conseqŘŔncies d'aquest augment del nivell de l'aigua Ús que els passos de la Pila i la Cossa que comuniquen els termes de Borriana i Almassora estan tallats al trÓnsit de vehicles i persones. El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars demana molta prudŔncia a tots els usuaris que utilitzen l'ecosistema fluvial o transiten per ell durant aquests dies.

Galeria multimèdia

Imatges

Cabal actual de la desembocadura del riu Millars_1 Cabal actual de la desembocadura del riu Millars
Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es