Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat dona veu als centres educatius i les associacions en la programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona

tornar Imprimir

diumenge, 26 de gener de 2020

Igualtat, Sala de premsa

Reunió amb les entitats que treballen per la igualtat de gènere

Igualtat dona veu als centres educatius i les associacions en la programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La Regidoria d'Igualtat perfila ja la programació amb motiu del pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que es desenvoluparà en col·laboració amb les associacions locals que treballen per la igualtat de gènere i contra la violència masclista, així com amb els centres educatius de la ciutat. De fet, els xiquets i xiquetes de Vila-real tindran un especial protagonisme en les activitats de sensibilització que es realitzaran.

Rosario Royo, regidora de l'àrea, s'ha reunit amb la Comissió d'Igualtat, composta pels coordinadors i les coordinadores d'igualtat i convivència de cada centre escolar de la ciutat, per a ultimar els detalls del projecte que estan duent a terme conjuntament. "Volem fer un homenatge als centres educatius de Vila-real, per la seua participació i implicació amb la igualtat de gènere", ha afirmat.

El projecte, en el qual participen dotze col·legis d'infantil i primària, consisteix en la realització d'un concurs, en el qual l'alumnat haurà de crear sis frases en favor de la igualtat de gènere. Després de la creació de les frases, la Comissió d'Igualtat triarà la millor frase de les propostes per cada institució educativa i aquesta es pintarà en el pas de vianants de l'entrada de cada col·legi. Posteriorment, i a partir del dia 6 de març, totes les frases finalistes estaran exposades a la Casa dels Mundina, perquè tota la població de Vila-real, incloent els col·legis, puguen visitar l'exposició.

Per part seua, Royo també s'ha reunit amb les associacions que treballen en defensa de la igualtat de gènere i contra la violència masclista, entre elles, el Grup de Dones de Vila-real, l'Associació Andrea Carballo, l'Associació d'Ames de Casa i Juntes de Creu Roja Vila-real, per a pactar una programació conjunta el pròxim dia 8 de març. "Des de la Regidoria d'Igualtat i l'Ajuntament de Vila-real apostem per la participació ciutadana i volem recolzar totes les iniciatives de les associacions, perquè tot el seu esforç arribe a la ciutadania", ha incidit la regidora.

Durant la reunió, en la qual la regidora ha entregat la declaració institucional del 8 de març perquè les diferents associacions la revisen i puguen afegir les seues aportacions, s'han debatut les possibles propostes que es desenvoluparan per al Dia Internacional de la Dona. Entre aquestes iniciatives destaquen un cinefòrum de sensibilització, el Punt Violeta, un cor gòspel i la lectura institucional del manifest, en reivindicació de la igualtat de gènere i rebuig a la violència masclista. Així mateix, des de la Regidoria d'Igualtat, el dia 6 de març, a la Casa dels Mundina, es realitzarà la presentació del llibre Feminismo en 35 hashtags de Sonia Reverter.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es