Inici

Vora 5.000 estudiants de la província han visitat el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars durant el 2019

divendres, 31 de gener de 2020

Activitats al paratge de la Desembocadura del Millars_1

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, fa un balanç molt positiu dels prop de 5.000 estudiants procedents d'educació infantil, primària, ESO i batxillerat que han triat el paratge fluvial per a participar en algun projecte relacionat amb l'educació ambiental. "En primer lloc, volem agrair totes les persones que s'impliquen dia a dia a millorar i valorar aquest espai tan important i únic a la província de Castelló, especialment tots els alumnes d'educació especial que van participar en el darrer dia de l'arbre. Hem de celebrar aquest notable increment de visites per part dels més joves, ja que són la millor inversió que podem fer per a protegir la desembocadura del riu Millars. També vull animar tots els centres que encara no han visitat aquesta joia mare de la Plana", ha explicat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana i responsable del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, Bruno Arnandis. 

El Consorci gestor valora molt positivament l'increment ordenat de les visites perquè converteix l'espai en un lloc de referència provincial pel que fa a l'educació ambiental de milers de xiquetes i xiquets i joves adolescents de la província de Castelló així com d'altres províncies limítrofes. Cal tenir en compte que el lloc reuneix característiques molt interessants per a aprendre diverses qüestions relacionades amb la conservació com és la particularitat que presenta la desembocadura d'un riu que es troba envoltada per les principals ciutats de la província com són Castelló, Vila-real, Borriana i Almassora. 

També els estudiants que visiten l'últim tram del Millars poden recórrer diversos ambients com són la Mediterrània en contacte amb una extensa platja de cudols, les Goles, les llacunes artificials (un ecosistema interessantíssim fabricat a partir de la depuració d'aigües fecals i que es troba replet de fauna i flora), els camps de tarongers dels dos vessants del riu així com diverses infraestructures hidràuliques importants per al reg i per al desenvolupament econòmic i històric dels habitants de les dues planes del Millars com són els assuts, els molins històrics, les séquies i altres elements.

Els espais més freqüentats pels estudiants durant el passat 2019 han sigut les Goles del riu Millars ubicades entre les poblacions de Borriana i Almassora, la platja i el cordó de cudols que sol separar l'aigua del riu amb la de la Mediterrània. També la zona de Carnissers, al terme de Borriana, ha rebut la visita de centenars d'alumnes de diversos col·legis de la ciutat que han participat en la plantació d'arbres per a commemora el Dia de l'Arbre. Les llacunes artificials d'Almassora s'han convertit en els darrers anys en un dels espais amb més visites escolars del tram final del riu. Ací també s'han celebrat plantacions d'arbres en les quals han participat centenars d'estudiants de diversos col·legis d'Almassora. 

Els paratges de l'ermita de Santa Quitèria d'Almassora i el Termet de Vila-real, amb la Ruta Botànica, la ruta de l'aigua i la ruta verda, han sigut finalment els altres espais que han rebut la visita dels escolars i estudiants d'ESO i batxillerat de la província. Cal tenir en compte que, a més dels estudiants, els mestres, professors i pares i mares acompanyants, el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha rebut també la visita de desenes d'esportistes, caminants i d'observadors d'aus. Durant el 2019 diverses empreses dedicades a l'observació d'aus han conduït grups d'amics i familiars pels últims quilòmetres de la desembocadura per a observar les diferents espècies que hi ha al Paisatge.

Galeria multimèdia

Imatges

Activitats al paratge de la Desembocadura del Millars Activitats al paratge de la Desembocadura del Millars_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es