Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real presenta la vuitena edició del curs d'Agricultura ecològica en la seua aposta per un futur sostenible

dimarts, 28 de gener de 2020

Presentació del 8é Curs d'agricultura ecològica

El curs d'Agricultura ecològica organitzat per Temps de Sembra en col·laboració de la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlica Agrària, prepara la vuitena edició, amb l'objectiu de contribuir al "desenvolupament d'una agricultura sostenible en el temps, que ens permeta construir un futur sostenible i reduir el canvi climàtic", ha explicat el regidor José Ventura Chalmeta. El responsable de Medi Ambient ha presentat, juntament amb els representants de Temps de Sembra, Anna Claramonte i Pepe Barrachina, aquesta nova edició, que tindrà lloc els dies 1, 8, 15 i 22 de febrer, de 9.30 a 13.30 h, al centre de l'IVIA -antiga Capacitació Agrària-. 

"Amb aquest curs volem conscienciar sobre la importància d'usar aquest tipus d'agricultura, perquè és la garantia del nostre futur", ha incidit Claramonte, coordinadora de les sessions. La formació, destinada especialment a la gent jove de Vila-real que tinga interés en l'agricultura ecològica, té un preu general de 50 euros i un cost reduït de 25 euros per a les persones estudiants, aturades o jubilades. "És un curs molt fàcil i complet, perquè aportem informació, formació i la pràctica necessària per a poder aplicar els coneixements", assegura Claramonte. La matrícula es pot formalitzar a l'edifici de la Fundació Caixa Rural de Vila-real, que divendres que ve (a les 19.00 hores) acollirà la presentació oficial del curs, oberta a tot el públic.

La formació, per la qual ja han passat més de 200 alumnes en les edicions anteriors, compta amb quatre sessions teòriques i pràctiques, i abordarà els orígens, conceptes i diferències entre l'agricultura ecològica i la industrial, la fertilització de la terra, i les tècniques i procediments contemplats en la normativa de la Unió Europea. "Enguany incidirem més en la pràctica, que es farà després de cada sessió teòrica, perquè la gent puga aplicar la informació amb més facilitat", ha explicat Barrachina, director i formador del curs.

A més de les sessions formatives, el curs també comptarà amb tres conferències externes, obertes al públic, i una eixida a terreny, encara per determinar. Les aportacions recollides amb les matrícules, com ja és habitual en les anteriors edicions, tenen finalitats no lucratives i aniran destinades a una associació o ONG.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es