Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real reforça la seua vocació integradora amb 820 atencions a persones migrades de més de 40 nacionalitats el 2019

tornar Imprimir

dilluns, 3 de febrer de 2020

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Vila-real reforça la seua vocació integradora amb 820 atencions a persones migrades de més de 40 nacionalitats el 2019

L'Ajuntament de Vila-real ha continuat reforçant durant 2019 la seua vocació com a ciutat solidària i integradora gràcies al servei que presta l'Oficina d'Atenció a les Persones Migrades OAPMI-Pangea per a l'acolliment, assessorament i orientació de la població d'altres països resident a la ciutat. El balanç d'atencions realitzades per aquest servei, municipal i totalment gratuït i que treballa per la integració i la convivència, comptabilitza un total de 820 assistències durant tot 2019 per a dur a terme gestions relacionades amb informació i acolliment, garanties jurídiques, salut, educació, ocupació i formació, habitatge o igualtat, entre altres qüestions.

Segons les dades de l'oficina OAPMI-Pangea, dependent de la Regidoria de Serveis Socials, a més de les atencions individuals a persones migrades, aquest servei també ha realitzat un total de 23 accions comunitàries durant l'any passat, entre les quals destaca la primera edició de la Fira de les Cultures, celebrada al juny, o els espais de trobada, xarrades, tallers i cursos per a consolidar el procés d'inclusió i convivència de les persones migrades al municipi. "Vila-real, que presideix en l'actualitat el Fons Valencià per la Solidaritat, s'ha caracteritzat sempre per ser una ciutat acollidora i integradora, i un bon exemple és aquesta oficina d'atenció a les persones migrades, un servei municipal, públic i sense cap cost per a les persones usuàries, que facilita el seu procés d'integració i els garanteix un acompanyament per a superar les dificultats que puguen trobar en el seu camí, a més de treballar per la diversitat cultural i la convivència a la ciutat", apunta el regidor de Serveis Socials i president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela.

L'oficina OAPMI-Pangea està atesa per tres persones -una administrativa, una psicòloga i una mediadora intercultural- que durant 2019 han realitzat un total de 820 atencions (un mateix usuari ha pogut requerir diverses atencions en diferents àmbits) a persones migrades de més de 40 nacionalitats diferents.

Del total d'accions assistencials, 526 corresponen a dones i 294 a homes. Així mateix, cal destacar que del total d'atencions, 391 han sigut a persones de nacionalitat marroquina. També destaquen les 62 atencions a ciutadans originaris de Veneçuela; 56 assistències a ciutadans algerians; 52 de Colòmbia i 27 de Romania, entre d'altres.
A més de l'assessorament en qüestions administratives, jurídiques o d'assistència sanitària i educativa, habitatge o inserció sociolaboral, les accions de l'oficina OAPMI-Pangea també s'han orientat a la formació de les persones migrades, amb cursos de castellà i valencià, escola d'acolliment o les xarrades sobre ocupació. Així mateix, s'han desenvolupat accions de sensibilització i cohesió social, com el programa de sensibilització i intervenció a l'aula amb mares i pares, la Fira de la Solidaritat o la Fira de les Cultures. També s'ha posat en marxa un espai de trobada per a dones com un espai de convivència intercultural.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es