Inici

Vila-real facilita l'escolarització infantil de 384 xiquets i xiquetes de la ciutat amb el pagament de 60.000 euros en ajudes pioneres

dimecres, 5 de febrer de 2020

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat aquesta setmana el pagament efectiu de les primeres ajudes a l'escolarització infantil, que beneficiaran un total de 384 xiquets i xiquetes de 372 famílies de la ciutat. Les ajudes, que corresponen a menors en escoles infantils durant el passat curs, ascendeixen a 156,25 euros per xiquet.

"Després de moltes dificultats burocràtiques, competencials i econòmiques, que han retardat molt més del que ens hauria agradat el pagament d'aquestes ajudes, per fi hem pogut resoldre totes les traves i començar el pagament efectiu de les primeres ajudes a l'escolarització infantil de caràcter municipal", assenyala l'alcalde, José Benlloch, qui ha volgut demanar disculpes a les famílies pels retards que ha patit el pagament d'aquestes subvencions. "Cal tenir en compte que l'Ajuntament és una administració pública i que hem de ser absolutament escrupolosos i garantistes en tots els processos que suposen la despesa de diners públics. Es tracta d'ajudes que han de comprovar-se molt bé, una per una, garantint que es compleixen tots els requisits legals, a més d'altres obstacles competencials i econòmics que hem hagut de salvar, donada la greu situació en la qual el pagament de 28,4 milions d'euros en herència urbanística del PP ha col·locat a la ciutat", recorda Benlloch. 

Els 60.000 euros reservats per a aquestes primeres ajudes s'han repartit en la seua integritat entre totes les famílies que van presentar sol·licitud i complien amb els requisits, com ara estar empadronats a la ciutat o estar inscrit en una escola infantil del municipi durant el curs escolar 2018-2019. "Un total de 33 sol·licituds han sigut denegades perquè no complien els requisits, la qual cosa demostra que, en aquest tipus de subvencions, és necessari comprovar detingudament, una per una, totes les sol·licituds", agrega Benlloch. 

"Sabem que tant la Generalitat com el nou Govern central són molt sensibles amb el tema i tenen també una clara aposta per afavorir l'escolarització infantil dels menors de 0 a 3 anys, però, mentre aquesta etapa educativa, tan necessària també per a la conciliació de la vida familiar i laboral, no estiga garantida per a tots en igualtat d'oportunitats, des de l'Ajuntament de Vila-real volem contribuir amb aquest xicotet però important gest a la universalització de l'educació infantil", conclou Benlloch. Amb aquest objectiu, el pressupost de 2020 contempla una partida per a la segona convocatòria d'ajudes.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es