Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real actualitza la regulació de reserves privades de pàrquing per a mobilitat reduïda a instàncies de veïns i Acudim

dissabte, 8 de febrer de 2020

Reunió PMR

L'Ajuntament de Vila-real, a instàncies d'Acudim i de la Federació d'Associacions de Veïns, està revisant la regulació de les reserves privades d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda (PMR), per a garantir l'ús correcte d'aquestes reserves. Amb aquest objectiu, representants de la federació i d'Acudim s'han reunit aquesta setmana amb la Policia Local, Participació Ciutadana i Serveis Socials, per a continuar avançant en un nou reglament. En la trobada de treball, han participat les regidores de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, i l'edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. 

La proposta de regulació de les reserves de PMR va ser presentada per la Federació de Veïns i Acudim, de manera conjunta, en l'última reunió del Consell de Participació Ciutadana. Recollint la iniciativa, la Policia Local està ultimant l'elaboració d'una nova normativa que "permeta posar ordre en un tema que, en els últims anys, ha generat una preocupació creixent entre els veïns i usuaris pel seu possible ús indegut", assenyala Gómez. "El més important", agrega Caravaca, "és que la iniciativa ix dels veïns i de l'Associació Acudim, que han detectat la problemàtica i han elaborat una proposta de solució a través dels canals de participació que l'Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania, perquè treballem tots junts per donar resposta a una preocupació veïnal i millorar, d'aquesta manera, la convivència entre tots".

En la seua proposta, la Federació de Veïns i Acudim alerten que "en els últims dos anys s'observa una creixent demanda de peticions de reserva per a vehicles amb targeta d'estacionament per a persones amb discapacitat per a ús privat, possiblement a causa de l'augment considerable de persones amb edat avançada. Per aquest increment, s'està percebent un cert malestar o inquietud entre el veïnat, pel que es considera, en part, un ús indegut de les reserves d'espai". El document prossegueix advertint que, a la ciutat de Vila-real, existeixen en aquests moments 210 reserves d'espai privat per a l'estacionament de persones amb mobilitat reduïda; xifra que contrasta amb les a penes 33 concedides a la ciutat de Castelló. Les 210 reserves PMR suposen el 35% de les prop de 600 targetes d'estacionament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda atorgades a Vila-real. 

La concessió de reserves PMR en les proximitats del domicili o lloc de treball està regulada en l'actualitat per l'Ordenança municipal de trànsit, circulació i seguretat viària i està restringida als casos acreditats de discapacitat superior al 33% i mobilitat reduïda de 7 punts, que no disposen de garatge, a més dels casos individuals en els quals, previ estudi per part de la Policia Local, es considere acreditada la necessitat. No obstant això, tant la Federació de Veïns com Acudim adverteixen que han detectat un "malestar" creixent entre els veïns "pel que ells consideren un mal ús de les reserves d'espai particulars".

"L'equip de govern de Vila-real ha sigut sempre especialment sensible amb les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda i ho continuarem sent. Però aquesta sensibilitat no està renyida amb un major control que garantisca l'ús correcte de les reserves, contribuint també, d'aquesta manera, a una millor convivència i major sensibilització social cap a les persones amb necessitats especials", conclou Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es