Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real actualitza la regulaciˇ de reserves privades de pÓrquing per a mobilitat redu´da a instÓncies de ve´ns i Acudim

dissabte, 8 de febrer de 2020

Reuniˇ PMR

L'Ajuntament de Vila-real, a instÓncies d'Acudim i de la Federaciˇ d'Associacions de Ve´ns, estÓ revisant la regulaciˇ de les reserves privades d'aparcament per a persones amb mobilitat redu´da (PMR), per a garantir l'˙s correcte d'aquestes reserves. Amb aquest objectiu, representants de la federaciˇ i d'Acudim s'han reunit aquesta setmana amb la Policia Local, Participaciˇ Ciutadana i Serveis Socials, per a continuar avanšant en un nou reglament. En la trobada de treball, han participat les regidores de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, i Participaciˇ Ciutadana, Miriam Caravaca, i l'edil de Serveis Socials, ┴lvaro Escorihuela. 

La proposta de regulaciˇ de les reserves de PMR va ser presentada per la Federaciˇ de Ve´ns i Acudim, de manera conjunta, en l'˙ltima reuniˇ del Consell de Participaciˇ Ciutadana. Recollint la iniciativa, la Policia Local estÓ ultimant l'elaboraciˇ d'una nova normativa que "permeta posar ordre en un tema que, en els ˙ltims anys, ha generat una preocupaciˇ creixent entre els ve´ns i usuaris pel seu possible ˙s indegut", assenyala Gˇmez. "El mÚs important", agrega Caravaca, "Ús que la iniciativa ix dels ve´ns i de l'Associaciˇ Acudim, que han detectat la problemÓtica i han elaborat una proposta de soluciˇ a travÚs dels canals de participaciˇ que l'Ajuntament posa a la disposiciˇ de la ciutadania, perquŔ treballem tots junts per donar resposta a una preocupaciˇ ve´nal i millorar, d'aquesta manera, la convivŔncia entre tots".

En la seua proposta, la Federaciˇ de Ve´ns i Acudim alerten que "en els ˙ltims dos anys s'observa una creixent demanda de peticions de reserva per a vehicles amb targeta d'estacionament per a persones amb discapacitat per a ˙s privat, possiblement a causa de l'augment considerable de persones amb edat avanšada. Per aquest increment, s'estÓ percebent un cert malestar o inquietud entre el ve´nat, pel que es considera, en part, un ˙s indegut de les reserves d'espai". El document prossegueix advertint que, a la ciutat de Vila-real, existeixen en aquests moments 210 reserves d'espai privat per a l'estacionament de persones amb mobilitat redu´da; xifra que contrasta amb les a penes 33 concedides a la ciutat de Castellˇ. Les 210 reserves PMR suposen el 35% de les prop de 600 targetes d'estacionament per a persones amb discapacitat i mobilitat redu´da atorgades a Vila-real. 

La concessiˇ de reserves PMR en les proximitats del domicili o lloc de treball estÓ regulada en l'actualitat per l'Ordenanša municipal de trÓnsit, circulaciˇ i seguretat viÓria i estÓ restringida als casos acreditats de discapacitat superior al 33% i mobilitat redu´da de 7 punts, que no disposen de garatge, a mÚs dels casos individuals en els quals, previ estudi per part de la Policia Local, es considere acreditada la necessitat. No obstant aix˛, tant la Federaciˇ de Ve´ns com Acudim adverteixen que han detectat un "malestar" creixent entre els ve´ns "pel que ells consideren un mal ˙s de les reserves d'espai particulars".

"L'equip de govern de Vila-real ha sigut sempre especialment sensible amb les persones amb discapacitat o mobilitat redu´da i ho continuarem sent. Per˛ aquesta sensibilitat no estÓ renyida amb un major control que garantisca l'˙s correcte de les reserves, contribuint tambÚ, d'aquesta manera, a una millor convivŔncia i major sensibilitzaciˇ social cap a les persones amb necessitats especials", conclou Gˇmez.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es