Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real modernitza el polígon de les Voltes amb solucions sostenibles i innovadores de drenatge de pluvials, mobilitat i enllumenat

divendres, 14 de febrer de 2020

Visita de l'alcalde i el regidor de Territori al polígon les Voltes _1

L'Ajuntament de Vila-real ha completat les obres de modernització i millora del polígon de les Voltes, com a part del Pla de reindustrialització sostenible que impulsa l'equip de govern de la mà de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). El projecte ha suposat una inversió d'1,1 milions centrada sobretot en l'aportació de solucions sostenibles per a resoldre les principals problemàtiques que presentava aquesta zona industrial situada al sud de la ciutat com la inundabilitat o la necessitat de millorar la mobilitat amb carrils bici i l'obertura de nous vials.

L'alcalde, José Benlloch, ha visitat hui el polígon, acompanyat pel tinent d'alcalde i regidor de Territori, Emilio M. Obiol, tècnics municipals, projectista i representants de l'empresa adjudicatària. Benlloch ha emmarcat aquesta obra en el Pla de reindustrialització impulsat per l'equip de govern el 2015 perquè "Vila-real, com a ciutat industrial més important de la província, no perda el seu lideratge i que projectes com aquest ajuden a atraure més inversió".

En el polígon de les Voltes s'han invertit 1,1 milions d'euros per a "donar una solució integral i positiva a les problemàtiques que presentava la zona industrial", ha assenyalat el regidor Emilio M. Obiol, que ha incidit que per primera vegada s'ha utilitzat un sistema urbà de drenatge sostenible (SUDS) per a pluvials amb dos depòsits amb capacitat total d'1,2 milions de m³. L'enginyer municipal, Carlos Arenós, ha detallat que aquest sistema "evita el problema d'inundacions en moments de fortes pluges". Per això, s'ha instal·lat a més un paviment drenant que canalitza l'aigua als depòsits. Obiol també ha incidit en altres solucions sostenibles com l'enllumenat led o la creació d'una xarxa de 2,2 quilòmetres de carrils bici, pensada perquè els treballadors de la zona industrial utilitzen mitjans de transport alternatius com la bicicleta o el patinet elèctric.

En aquest sentit, l'alcalde ha defensat la necessitat d'anar creant una xarxa urbana de carrils bici amb l'objectiu d'"anar preparant la ciutat cap al futur" perquè, tal com ha assenyalat, "amb 37.000 vehicles, no podem créixer de manera sostenible si no generem alternatives". Benlloch ha subratllat que "les alternatives de mobilitat sostenible són ací i han vingut per a quedar-se i hem de ser capaços de donar-los alternatives per a fomentar-les i crear infraestructures segures i adequades per al seu ús".

Una altra de les millores ha sigut l'obertura d'un tram del denominat viari de vora, un vial intern projectat en el PGOU de 1993, del qual ara s'ha urbanitzat un primer tram. Sobre aquest tema, el primer edil ha avançat que "queda molt a fer i per això en la nova convocatòria d'ajudes de l'Ivace a la qual Vila-real ha presentat un total de 10 projectes, s'inclou una nova fase d'aquest vial de vora per a connectar amb el Centre de Tecnificació Esportiva i la futura ronda Sud-oest". Segons Benlloch, això generarà "unes circumval·lacions adequades que promoguen noves inversions industrials i que generen més ocupació en una ciutat que ja porta 13 mesos consecutius com la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat".

La modernització del polígon de les Voltes se suma a les actuacions que s'han dut a terme en altres quatre àrees industrials de Vila-real (carretera d'Onda, Molí Nou, Travessa i Reg Nou) amb una inversió total de 2,5 milions d'euros.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de l'alcalde i el regidor de Territori al polígon les Voltes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es