Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Pau Francisco Torres, Vicent Gil Vicent, Manuel Cubedo Bort i la Comunitat de Regants reben els Premis Poble 2020

divendres, 14 de febrer de 2020

Gala dels Premis Poble 2020

En el seu XX aniversari la gala de Premis Poble va reunir tots els elements per a gaudir d'una vetlada d'espectacle i homenatges amb marcat accent local en un any especial també per la coincidència amb el 25é aniversari de la publicació local de referència. Així doncs, la que és considerada una de les cites culturals per excel·lència, va aconseguir un nou ple a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner per oferir dues hores d'espectacle i despertar moltes emocions. Vila-real va retre homenatge a tots els ciutadans dins dels actes del 746é aniversari de la Carta Pobla i va arrancar amb la recepció de convidats amenitzada per la música del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i amb el simbòlic lliurament de roure i llorer per part del Grup de Danses El Roser.

Després de la projecció de diferents espots commemoratius del 25é aniversari de Poble, l'acte va començar amb una posada en escena per part dels grups de teatre Els XIII i moviments associatius que representava la diversitat de la societat vila-realenca. Els 23 actors van aparéixer pel corredor del pati de butaques vestits amb abillaments que simbolitzaven diferents segments del municipi. Amb ells, els dolçainers amb la seua música i el Grup de Danses El Roser amb l'escut local elaborat a base de flors. Després d'ells, Valentín Nostrort va emular l'antic pregoner que en aquesta ocasió anunciava una gala emotiva, plena de sorpreses i un gran espectacle. El número introductori va finalitzar amb tots els actors sobre l'escenari, alçant unes lletres que permetien llegir el missatge: "Gràcies, tots fem Vila-real".

La vetlada va continuar amb un repàs audiovisual per les dues dècades de recuperació i espectacle musical dels Premis Poble, que va finalitzar amb el Ball de l'Anguilla de l'any 2003, una imatge que de la pantalla va cobrar vida en l'escenari en aparéixer el Grup de Danses de la Puríssima interpretant en viu la tradicional dansa amb la música en directe del dolçainer i el tabaleter.

Seguidament va començar el lliurament de guardons. El director de l'esdeveniment, Juanjo Clemente, va destacar la labor de la Comunitat de Regants, després de celebrar els seus 150 anys de vida. L'entitat va rebre el premi de mans de la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra. Després, la projecció d'un vídeo va repassar tots els premiats de la història de la gala, donant pas al lliurament del segon dels guardons. A qui fins fa poc era l'arxiver municipal de Vila-real i redactor de Poble, Vicent Gil Vicent, li va entregar la seua distinció el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Un segon premi que va ser succeït per la sempre exclusiva actuació del mag Yunke.

El metge Manuel Cubedo Bort va ser el següent dels homenatjats, molt emocionat en rebre el Premi Poble de mans del president de la Diputació, José Martí García. Finalment, el futbolista del Villarreal CF i de la Selecció Espanyola, Pau Francisco Torres, no va poder estar present en la gala però el seu germà, Jordi Francisco Torres, va rebre en el seu nom el premi de mans de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch.

La música va posar punt i final a la gala amb l'actuació de Rosanna i Gisela Morales acompanyades per Óscar Campos al piano, que van interpretar diferents peces de sarsuela, obra del Mestre José Goterris, adaptades pel músic i investigador, Borja Muñoz. La Coral Sant Jaume, amb la seua interpretació de l'Himne a Vila-real va posar el colofó a la vetlada.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala dels Premis Poble 2020_1 Gala dels Premis Poble 2020_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es