Inici

Vila-real activa l'organització del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial que se celebrarà del 14 al 16 d'octubre

dissabte, 15 de febrer de 2020

Reunió de la comissió organitzadora del Congrés de Mediació Policial_1

L'Ajuntament de Vila-real ha constituït la comissió organitzadora de la quarta edició del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, una cita de caràcter biennal, que  aquest 2020 se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d'octubre. Cal recordar que en la seua tercera edició, celebrada al març de 2018, el Congrés va comptar amb més de 300 assistents arribats de tot el món, i va convertir a Vila-real en la capital de la mediació policial.

La comissió organitzadora està formada per representants tant de la Policia Local com de la Regidoria de Congressos que dirigeix l'edil Diego A.Vila, sota la coordinació de la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. La responsable de la Unitat de Mediació Policial, la inspectora Rosana Gallardo, ha avançat que el seu departament està treballant ja en la confecció del programa "que comptarà tant amb ponències com amb tallers i espais que permeten l'intercanvi de sabers". En aquest sentit, ha apuntat que a través del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial "es generarà de nou a Vila-real un espai de referència internacional que ens ha de portar a definir la proposta de la mediació policial com a eina efectiva i fonamental per a la gestió de conflictes de convivència". La comissió organitzadora està integrada també pel comissari principal, cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, l'intendent Ramón Martínez, i tècnics de la Regidoria de Congressos. 

Vila-real és referent en l'àmbit de la mediació policial, ja que va ser pionera fa més de 15 anys en la creació d'una unitat específica en la Policia Local i actualment lidera la formació a la Comunitat Valenciana a través de la Càtedra de Mediació Policial de la Universitat Jaume I i el conveni amb l'Institut Valencià de Seguretat Pública (Ivaspe) de la Generalitat Valenciana.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de la comissió organitzadora del Congrés de Mediació Policial
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es