Inici

El Voluntariat pel valencià presenta l'edició més integradora i participativa a Vila-real

dilluns, 17 de febrer de 2020

Presentació del voluntariat pel valencià

La Regidoria de Normalització Lingüística, juntament amb Escola Valenciana i l'Associació Cultural Socarrats, posa en marxa una nova edició del programa Voluntariat pel valencià, amb l'objectiu de promoure'n l'ús com a llengua inclusiva i integradora. "Aquest programa no és només per a conéixer gent i practicar, sinó per a obrir una porta d'integració a les persones que venen de fora, a través del valencià com a llengua d'acollida", ha afirmat Noelia Samblás, regidora de Tradicions, Relacions Institucionals i Normalització Lingüística.

Durant el mes de febrer, les tres entitats organitzadores recolliran les inscripcions de les persones interessades i organitzaran les parelles lingüístiques en funció de les seues preferències i disponibilitat. "El programa consisteix a posar en contacte persones que parlen valencià amb unes altres que volen aprendre'l, amb un compromís d'una hora setmanal durant deu setmanes", ha explicat Samblás. La presentació, com a novetat en aquesta cinquena edició, tindrà lloc el divendres 13 de març, a les 18.30 hores, al Mercat Central de Vila-real, "mostrant així que el valencià és una llengua de germanor i de distensió", ha incidit la regidora.

"El que pretenem és consolidar nous parlants de valencià, a través de trobades informals i posant en contacte gent diferent, oferint una manera de crear nous llaços i amistats", ha explicat la tècnica d'Escola Valenciana, entitat organitzadora del programa a tot el País Valencià. A més, cada participant rebrà material de suport per a la realització dels tàndems lingüístics i comptarà amb una llibreta, un quadern amb propostes de conversa, gramàtica i cultura valenciana, i els llibres 10 de dones, Les nostres reines i Les nostres compositores, per tal de visibilitzar així els treballs de dones escriptores i professionals del valencià.

En l'equador del programa, a mitjan abril, les entitats organitzadores realitzaran una passejada pel valencià amb les parelles lingüístiques que s'hagen sumat al programa, a les quals s'oferirà una activitat cultural conjunta per a potenciar la germanor entre el grup de participants. "Hem de fer un esforç per a recuperar la nostra llengua, i hem de fer-lo al carrer perquè es mantinga viva, per això la nostra associació està implicada i ofereix proximitat entre els voluntaris i voluntàries", ha afirmat el president de l'Associació Cultural Socarrats, Fermí Font.

El programa, que l'any passat va comptar amb més 200 participants a la província de Castelló, també compta amb l'edició en línia, per tercer any consecutiu, per a les persones que no tinguen disponibilitat de realitzar els tàndems lingüístics de manera presencial. Per a apuntar-se al programa, tan sols cal emplenar el formulari d'inscripció disponible en la pàgina web de la Regidoria de Normalització Lingüística o enviar un correu a normalitzacio@vila-real.es.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es