Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real impulsa la primera Fira de l'Estudiant per a ampliar les opcions formatives i facilitar la inserció laboral dels joves

dimarts, 18 de febrer de 2020

La regidora de Joventut, Anna Vicens

La Fira de l'Estudiant, impulsada per la Regidoria de Joventut, posarà per primera vegada en comú totes les opcions formatives i eixides laborals a l'abast dels estudiants de Vila-real, per tal de facilitar als joves l'elecció de la pròpia trajectòria professional i afavorir la seua inserció laboral. La regidora de Joventut, Anna Vicens, ha presentat la trobada, que tindrà lloc el 26 de març al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real. 

"Aquest equip de govern aposta i confia en la joventut de Vila-real, ja que són el present i el futur de la nostra ciutat", assenyala Vicens. Aquesta aposta es veurà reflectida el pròxim mes de març en la primera Fira de l'Estudiant que se celebrarà a la ciutat, amb l'objectiu d'oferir a la joventut vila-realenca totes les opcions formatives possibles, a més de facilitar la seua immersió en el mercat laboral. "La formació i experiència són fonamentals per a potenciar i desenvolupar la vida dels nostres joves i garantir el futur de la nostra ciutat", ha incidit Vicens. "Hem decidit portar totes les opcions formatives i per això comptarem amb estands d'universitats, institucions educatives, acadèmies d'oposicions, centres d'idiomes, mobilitat internacional i forces de seguretat", detalla.

Aquesta primera edició de la fira està enfocada en la tendència internacional STEAM, que considera la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les arts i les matemàtiques com les grans branques del futur laboral. "Des de la Regidoria de Joventut no sols s'ha convidat a institucions educatives sinó també a entitats que puguen prestar una eixida professional com poden ser empreses privades i acadèmies de treball", ha assegurat l'edil. Amb aquesta premissa, la primera Fira de l'Estudiant té en aquests moments 28 estands informatius confirmats de diferents institucions i organismes com la Universitat Jaume I, la UNED, la Universitat de Navarra, la Universitat Oberta de Catalunya, els instituts Fundació Flors i Jaume I de Castelló, acadèmies d'oposicions i d'idiomes com TEC de Vila-real, cossos de bombers, Policia Nacional i exèrcit, i diverses empreses privades.

L'esdeveniment, que obrirà les portes de 10.00 a 14.00 hores del migdia i de 17.30 a 20.00 hores de la vesprada, rebrà durant el matí estudiants de tercer i quart de l'ESO i batxiller de tots els instituts públics i escoles concertades de Vila-real, que rebran, a través d'un grup d'experts, una introducció sobre les diferents possibilitats formatives a les quals poden optar. "Encara que la iniciativa està especialment dirigida a la joventut de Vila-real, també està orientada a professors, professionals, pares, mares i qualsevol persona que vulga ampliar la seua formació professional", ha explicat Vicens.

La Regidoria de Joventut convida a qualsevol entitat que vulga sumar-se als estands informatius i a tota la població de Vila-real a participar en la primera Fira de l'Estudiant. "Creiem en l'educació formal i en l'ensenyament de valors que promoga una participació ciutadana lliure, responsable i compromesa a Vila-real", ha conclòs la regidora.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es