Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real incorpora un dron d'˙ltima generaciˇ per a ajudar en la labor de vigilÓncia i prevenciˇ de la Policia Local

dimecres, 19 de febrer de 2020

Presentaciˇ del dron de la Policia Local

La Policia Local de Vila-real compta amb un nou agent per a ajudar en les tasques de vigilÓncia i prevenciˇ en matŔria de seguretat ciutadana. Es tracta d'un dron d'˙ltima generaciˇ que hui han presentat la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, i el comissari principal en cap de la Policia Local, JosÚ Ramˇn Nieto. Aquest dispositiu permetrÓ al cos policial "aprofitar les noves tecnologies per a millorar les actuacions en matŔria de seguretat i que la Policia Local siga encara mÚs eficaš en el seu treball", tal com ha assenyalat Gˇmez, que ha destacat la voluntat de l'equip de govern per modernitzar els mitjans tŔcnics del cos local.

El comissari principal, JosÚ Ramˇn Nieto, ha detallat que el dispositiu adquirit per l'Ajuntament de Vila-real Ús un dron d'˙ltima generaciˇ la principal funciˇ del qual serÓ servir com a eina per a la vigilÓncia de la zona agrÝcola del terme municipal i la detecciˇ de possibles fets delictius, aixÝ com per a labors de control del trÓnsit. A mÚs, tambÚ s'utilitzarÓ en dispositius especials per a la cerca de persones o en episodis d'inundacions, grÓcies a les cÓmeres de gran abast de quŔ disposa. El consistori ha elaborat un reglament especial per a regular la utilitzaciˇ d'aquest dron, que es publicarÓ aquesta mateixa setmana en el ButlletÝ Oficial de la ProvÝncia (BOP), i estÓ previst que la Policia Local puga comenšar a fer ˙s del dispositiu en el termini d'un mes. Segons Nieto, en l'actualitat hi ha tres agents amb formaciˇ per a poder pilotar aquest vehicle aeri sense tripulaciˇ encara que "la intenciˇ Ús incrementar la xifra d'agents formats perquŔ en cada torn de la Policia Local hi haja diversos agents capacitats per a poder pilotar el dispositiu en cas de necessitat".

El comissari principal tambÚ ha assenyalat que el dron disposa d'un sistema de seguretat pel qual torna al punt de control en cas de detectar la bateria baixa, tambÚ compta amb un paracaigudes per si es produeix una fallada durant el vol aixÝ com sensors de detecciˇ d'obstacles. Nieto ha destacat que el muntatge i servei tŔcnic de l'aparell Ús a cÓrrec d'una empresa local amb acreditada experiŔncia en aquest camp. "Estic convenšut que el dron serÓ una eina molt eficaš", ha remarcat el responsable policial.

L'agent Sergio Castillo ha explicat els tres modes de vol del dron: el mode visual, que aconsegueix 500 metres de radi i un mÓxim de 120 metres d'altura; el mode estÚs, per al qual es necessiten dos operadors de vol, i el mode d'˙s de les cÓmeres, amb un radi de fins a 5 o 6 quil˛metres. A mÚs, disposa d'una cÓmera nocturna i una cÓmera tŔrmica amb tecnologia infraroja.

Finalment, la regidora de Seguretat Ciutadana ha agra´t el treball i la professionalitat de la Policia Local i els ha felicitat pel seu esforš per estar "sempre en l'avantguarda de l'aplicaciˇ de la tecnologia per a millorar la seguretat".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentaciˇ del dron de la Policia Local _1 Presentaciˇ del dron de la Policia Local _2
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es