Inici

La borrasca Glòria canvia la fisonomia del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

dimecres, 19 de febrer de 2020

Paisatge de la desembocadura del Millars després de la borrasca 'Gloria'_2

La fisonomia del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha patit un canvi important provocat per la borrasca Glòria quan ha transcorregut un mes des de la seua irrupció al litoral de la província de Castelló. Algunes de les alteracions més evidents i importants que ha deixat Glòria és la formació de dues illes formades per pedres i grans cudols ubicats davant de la Gola Nord i la Gola Fonda, en el marge esquerre de la desembocadura del riu Millars. Una altra modificació substancial ha sigut la formació d'un tram nou de platja amb enormes cudols. Aquesta nova creació, d'uns 200 metres de llarg per vora 30 metres d'ample se situa davant de la Gola Fonda. La borrasca Glòria en la zona de la desembocadura del Millars localitzada justament davant de l'eixida de la Gola Nord, va provocar que la mar amuntegara grans quantitats d'arena mesclades amb pedres. Fins i tot la força de les ones va provocar que l'eixida de la Gola quedara taponada. A hores d'ara i després dels treballs de rehabilitació la Gola Nord torna a estar connectada amb la Mediterrània.

Altra de les conseqüències naturals que ha provocat aquesta borrasca històrica ha sigut la desaparició de les tres xicotetes llacunes d'aigua salada que hi havia a uns 50 metres de la Mediterrània, justament enfront de la Gola Fonda. La força brutal de les ones ha provocat que les llacunes hagen quedat completament tapades per milers de quilos de pedres enormes. Cal tenir en compte que la desembocadura del riu Millars és un ecosistema viu i tremendament dinàmic que sol estar a la mercé dels temporals marins de llevant, de les borrasques i de les sobtades crescudes del cabal del riu Millars que provoquen les obertures cícliques de la Gola Sud del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars amb la Mediterrània.

Galeria multimèdia

Imatges

Paisatge de la desembocadura del Millars després de la borrasca 'Gloria'_1 Paisatge de la desembocadura del Millars després de la borrasca 'Gloria'
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es