Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

El Fons Valencià participa a Bilbao en l'Assemblea General Ordinària de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat

dijous, 20 de febrer de 2020

Representants del Fons Valencià per la Solidaritat

El Fons Valencià per la Solidaritat ha assistit i ha participat, el dimecres 19 de febrer a Bilbao, en l'Assemblea General Ordinària (AGO) de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat, l'entitat que coordina i representa de manera conjunta els diferents fons de cooperació i solidaritat de l'Estat espanyol, els quals aglutinen més de 1.200 socis, entre entitats locals (ajuntaments i mancomunitats) i altres institucions públiques i privades. Els objectius de la Confederació són l'enfortiment conjunt per a la consecució d'interessos comuns, l'impuls de la cooperació descentralitzada, la realització d'accions per a l'aprenentatge mutu, tenir un major empoderament davant la interlocució amb les institucions i promoure activitats de cooperació internacional conjuntes. Juntament amb el Fons Valencià, formen part de la Confederació el Fondo Andaluz de Municipios para la Solidaridad Internacional, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l'Euskal Fondoa Asociación de Entidades Vascas Cooperantes, el Fondo Extremeño Local de Cooperación al Desarrollo, el Fondo Galego de Cooperación e Solidariedade, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, el Fons Menorquí de Cooperació i el Fons Pitús de Cooperació.

La delegació del Fons Valencià, formada pel seu president Álvaro Escorihuela i regidor de Vila-real; Rosa Martínez, vocal de la Junta Executiva del Fons i tinent d'alcalde de l'Alcúdia, i Esteve Ordiñana, gerent del Fons, ha aprovat, amb els diferents fons, la memòria i el balanç de 2019 de la Confederació, així com el pla d'activitats i el pressupost de 2020. Es destaca la total execució del pla d'activitats de 2019 complint els objectius establerts en l'AGO de 2019: enfortiment de la Confederació com a espai de coordinació i de treball conjunt dels fons de cooperació; enfortiment dels fons integrats; enfortiment de la representació i la interlocució de la Confederació amb altres actors de la cooperació al desenvolupament; l'enfortiment de l'àrea de comunicació de la Confederació, i la realització de les activitats previstes. També es va renovar la Junta Executiva de la Confederació i va ser escollida presidenta Núria Parlon, vicepresidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet.

Paral·lelament a l'AGO, la delegació del Fons Valencià també ha participat en les Jornades "Cooperación descentralizada para el desarrollo. Una visión local y regional ante los desafíos globales", realitzades també a Bilbao el dimecres 19 i dijous 20 de febrer. Les finalitats d'aquestes jornades s'han emmarcat en la posada en relleu de la cooperació descentralitzada per al desenvolupament, i en la reflexió de l'aportació diferencial, del present i els reptes als quals s'enfronta. A més a més, va ser un espai de trobada, debat i aprenentatge entre els agents implicats en la cooperació internacional descentralitzada.

Galeria multimèdia

Imatges

Representants del Fons Valencià per la Solidaritat_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es