Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real implica la societat civil en l'acte de reconeixement als fills predilectes a títol pòstum Francesc Tàrrega, Angelina Abad, Dolores Cano i José Ortells

tornar Imprimir

divendres, 21 de febrer de 2020

Tradicions, Sala de premsa, Ajuntament

Acte de reconexement dels fills predilectes a títol pòstum _2

Vila-real implica la societat civil en l'acte de reconeixement als fills predilectes a títol pòstum Francesc Tàrrega, Angelina Abad, Dolores Cano i José Ortells

L'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner ha reunit aquesta vesprada una àmplia representació de la societat civil per a celebrar l'acte oficial de reconeixement als fills predilectes a títol pòstum Francesc Tàrrega, Angelina Abad, Dolores Cano Royo i José Ortells. L'Ajuntament de Vila-real ha implicat entitats, centres públics, a més de familiars i afins d'aquests personatges il·lustres, per a reconéixer l'aportació d'aquests fills predilectes a la història, la cultura i el progrés de la ciutat amb diferents representacions artístiques. L'acte s'emmarca en les Festes Fundacionals que celebra la ciutat amb motiu del seu 746 aniversari.

L'alcalde, José Benlloch, ha recordat que els quatre homenatjats "representen algunes de les característiques que millor ens qualifiquen com a poble: la creativitat, la innovació i el fet de tractar sempre d'avançar-nos al nostre temps". Francesc Tàrrega, compositor i guitarrista universal; José Ortells, escultor i autor d'obres que simbolitzen la ciutat com el Pastoret de l'ermita o els passos de Setmana Santa; Angelina Abad, poetessa, i Dolores Cano, primera dona de Vila-real a obtenir la titulació oficial de comare.

En el seu discurs, Benlloch ha recordat els mèrits de cadascun d'ells i ha destacat que són exemples a seguir, que formen part de la història d'una "Vila-real que entrellaça valors de poble, d'arrels i tradició, amb vocació de ciutat moderna i avançada al seu temps, en una dicotomia que ens fa únics. La Vila-real que no s'acomoda ni es complau en tot allò que aconsegueix, que és molt, sinó que mira sempre un pas més enllà -sempre amb humilitat i seguint l'exemple del nostre patró, sant Pasqual- per a millorar i marcar el pas en el món que ens envolta".

L'acte institucional, presentat per la periodista Mónica Benavent, ha començat amb un vídeo sobre la vida i trajectòria dels quatre fills predilectes, al qual han seguit les representacions artístiques en les quals s'ha implicat la societat civil de Vila-real per a realitzar un reconeixement compartit a aquests personatges que han marcat la història de la ciutat.

La guitarrista Ana Archilés ha interpretat a la guitarra la peça Gran jota del mestre Tàrrega, a la qual han seguit les paraules d'Àfrica Bovaira sobre la trajectòria de Dolores Cano i la dissertació d'Antonio Carlos Llorens Lara sobre la tècnica escultòrica de José Ortells. Finalment, el professor de música del col·legi Angelina Abad, Juan Navarro Muñoz, ha acompanyat al violí les alumnes Andrea Micó Gual i Vega Pitarch Mena, que han recitat dos poemes de l'escriptora Angelina Abad.
Seguidament s'ha donat pas a l'acte institucional de reconeixement als quatre fills predilectes a títol pòstum, moment en el qual la corporació municipal ha pujat a l'escenari de l'Auditori Municipal, al costat d'altres fills predilectes de la ciutat com Rafael Beltrán Moner o els germans Manuel i Héctor Colonques. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha donat lectura a l'acta de nomenament de fills predilectes a títol pòstum aprovada pel Ple Municipal.

En nom dels quatre vila-realencs il·lustres han recollit la placa commemorativa els directors dels centres públics que porten el seu nom: Felipe Usó, professor de l'IES Francesc Tàrrega; Luisa Escalante García, directora del Centre de Salut Dolores Cano Royo; Virginia Pilar Vicent Goterris, directora del CEIP Angelina Abad, i Lucía Tarjuelo Felip, directora del CEIP Escultor Ortells.

Les paraules de l'alcalde recordant els mèrits dels quatre vila-realencs han donat pas al tancament de l'acte amb l'actuació dels cors dels col·legis CEIP Pintor Gimeno Barón i CEIP Botànic Calduch, que han interpretat la peça del mestre Francesc Tàrrega, Recuerdos de la Alhambra.

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Acte de reconexement dels fills predilectes a títol pòstum Acte de reconexement dels fills predilectes a títol pòstum _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es