Inici

El Ple aprova per unanimitat sol·licitar noves ajudes de l'Ivace per a la millora de polígons per valor de 3,2 milions

dimarts, 25 de febrer de 2020

Sessió del ple de 25 de febrer de 2020

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la sol·licitud d'un nou paquet d'ajudes a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per import de 3,2 milions d'euros per a continuar avançant en el Pla de reindustrialització sostenible que executa el consistori i que ja ha permés la modernització de cinc zones industrials de la ciutat. El tinent d'alcalde i regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que en aquesta nova convocatòria d'ajudes, l'Ivace limita l'import de cada projecte a un màxim de 200.000 euros, impostos inclosos, per la qual cosa l'equip de govern ha presentat un total de 10 obres per un import global de 3,2 milions d'euros.

"Des de 2016, en diferents convocatòries, l'Ajuntament de Vila-real ha concorregut a aquestes subvencions de l'Ivace per a la modernització de polígons i la ciutat ja pot observar bona part de les millores que aquestes ajudes han significat, que no sols han servit per a incrementar les dotacions de les zones industrials sinó que també ens han permés dignificar les entrades a la ciutat", ha subratllat Obiol, qui ha detallat que la desena de projectes que opten a les ajudes de la convocatòria de 2020 afecten una superfície d'1,5 milions de metres quadrats.

També per unanimitat ha tirat endavant un altre dels punts de caràcter territorial aprovats en el Ple. Es tracta de la modificació de les normes urbanístiques del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a permetre l'ús agrícola d'una nau de la zona est de la ciutat, a l'entorn de l'estació del ferrocarril, en la qual la Fundació Manantial implantarà un projecte de cooperativa per al cultiu de xampinyons. Emilio M. Obiol ha destacat la importància d'aquesta futura activitat empresarial que naix amb la finalitat d'integrar laboralment persones amb malaltia mental, seguint la línia d'altres projectes que la Fundació Manantial ha implementat a la ciutat, com la residència Santa Anna i el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS). 

Tots els grups polítics del Ple han donat el seu suport a més a l'inici dels tràmits ambientals per a la modificació dels articles de les normes urbanístiques del PGOU amb l'objectiu d'actualitzar i adaptar la normativa acústica municipal, que data de 1993, a la legislació autonòmica. Segons Obiol, es tracta d'assimilar els registres acústics del Pla general a la normativa autonòmica que, malgrat ser igualment restrictiva, garanteix l'activitat empresarial respectant els drets dels veïns i veïnes.

D'altra banda, el Ple també ha aprovat, amb el vot afirmatiu de PSPV, PP, Ciutadans, Unides Podem i Vox i l'abstenció de Compromís, iniciar els tràmits d'avaluació ambiental de la modificació puntual del pla parcial del sector Europlataforma Intermodal per a permetre l'ampliació de la subestació elèctrica situada en aquesta zona amb la finalitat de garantir un millor subministrament i major potència elèctrica a les empreses de la zona sud de la ciutat.

Com a declaracions institucionals han tirat avant la declaració amb motiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, així com la sol·licitud al Ministeri de Transport de la inversió necessària per a impulsar el Pla de millora de rodalies de la Comunitat Valenciana 2017-2025 i solucionar els problemes de cancel·lacions i retards d'aquest servei. En aquesta declaració, els grups polítics insten al Govern central a garantir la dotació pressupostària per a dur a terme aquest pla de millora així com per a la construcció del pas subterrani que solucione els problemes d'accessibilitat a l'estació de ferrocarril de Vila-real. La tercera de les declaracions institucionals es refereix a la petició al Govern central de mesures urgents per a pal·liar els danys ocasionats per la borrasca Glòria en els municipis afectats.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es