Inici

Vila-real llança un pla de potenciació de les Festes Fundacionals per a implicar més la societat en la commemoració dels orígens i convertir la ciutat en una vila medieval

tornar Imprimir

dimecres, 26 de febrer de 2020

Tradicions, Sala de premsa, Turisme

La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, i el regidor de Turisme, Diego Vila

Vila-real llança un pla de potenciació de les Festes Fundacionals per a implicar més la societat en la commemoració dels orígens i convertir la ciutat en una vila medieval

Les Festes Fundacionals de Vila-real volen obrir-se més a la participació i implicació de la societat vila-realenca. Amb aquest objectiu, les regidories de Tradicions i de Turisme treballen ja en un pla de potenciació de les Festes Fundacionals, que viurà aquest cap de setmana una primera avançada amb l'ambientació de comerços i carrers amb motiu del Mercat Medieval. La tradicional fira d'artesania i alimentació, que se celebra cada any amb motiu de la fundació de la ciutat per Jaume I el 1274, s'instal·larà aquest cap de setmana des del carrer de Pere III fins al jardí de Sant Pasqual, amb una novetat important: la implicació de les parades del Mercat Central i els comerços d'Ucovi amb decoració i ambientació especial inspirada en l'època fundacional.

"Dins d'aquest mes fundacional, aquest divendres torna el Mercat Medieval, que s'ha convertit en una tradició i un atractiu turístic molt important, que ens ajuda a seguir consolidant-nos en la nostra marca de Ciutat d'Esdeveniments", assenyala el regidor de Turisme, Diego A. Vila, que anima tota la ciutadania i veïns d'altres poblacions a participar en les activitats. El mercat estarà situat fins al diumenge entre els carrers de Pere III i Bayarri i el raval, la plaça i el jardí de Sant Pasqual, on enguany s'instal·larà una simulació de granja. En aquest espai, se situaran 120 parades de venda d'artesania i alimentació, amb elements com una sala de tortures, vila d'artesans, oficis antics, exhibició de falconeria o tir amb arc, a través del Club de Tir amb Arc de Borriana.

L'oferta es complementarà amb una trentena d'actuacions musicals, teatrals i cercavila. Per primera vegada, a més, els venedors del Mercat Central i els comerços d'Ucovi se sumen a l'homenatge a l'origen medieval de la ciutat, a través d'ambientació i decoració tant de parades com dels carrers principals. "Volem agrair especialment a aquestes entitats la seua implicació, que ens serveix com a primera avançada del Pla de potenciació de les Festes Fundacionals en el qual estem treballant de cara a l'any que ve, amb l'objectiu d'implicar encara més la societat i fer els actes fundacionals més participatius", explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás. 

"Hem d'anar un pas més enllà i que febrer es convertisca en un mes per a la defensa de les nostres coses i la reivindicació de les nostres arrels. Comencem pel Mercat Medieval, però volem aconseguir que la ciutat es decore més encara i que el cap de setmana del Mercat Medieval puguem convertir-nos en una veritable vila medieval que recorde els nostres orígens", agrega. Tant Samblás com Vila han volgut agrair la Comissió de Penyes per la bona predisposició per a incorporar-se l'any que ve a aquesta iniciativa, així com totes aquelles entitats que, com Socarrats, la Congregació de Lluïsos o Poble, organitzen anualment actes al voltant de la història i la identitat locals. "Entre tots, hem de treballar per potenciar les nostres Festes Fundacionals com un element identitari i d'unió al voltant dels nostres orígens i estima a la nostra ciutat", conclouen els regidors.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es