Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch anuncia la revisió de les normes urbanístiques del PGOU per a adaptar-les a la planificació de la ciutat de Vila-real de 2030

tornar Imprimir

dijous, 27 de febrer de 2020

Sala de premsa, Ajuntament, Urbanisme

Reunió de l'alcalde amb els tècnics i responsables de la Regidoria de Territori

Benlloch anuncia la revisió de les normes urbanístiques del PGOU per a adaptar-les a la planificació de la ciutat de Vila-real de 2030

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat una "revisió profunda i integral" de les normes urbanístiques del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) de 1993 amb l'objectiu d'adaptar la normativa urbanística de la ciutat "a les necessitats de la ciutat de Vila-real de 2030" i "donar resposta a una ciutat que avança molt ràpid en iniciatives socials i empresarials". El primer edil ha fet aquest anunci després de la reunió de treball que ha mantingut amb els tècnics i responsables de la Regidoria de Territori, juntament amb l'edil de l'àrea, Emilio M. Obiol, dins del Pla de proximitat de serveis administratius que està duent a terme Benlloch en les últimes setmanes.

"En els últims anys hem anat donant resposta als avanços d'aquesta ciutat i als projectes que des de la iniciativa privada se'ns plantejaven i que consideràvem interessants per al desenvolupament del municipi, a través de modificacions puntuals d'aquestes normes", ha apuntat l'alcalde, que ha posat com a exemples els canvis per a permetre la construcció de naus industrials de major altura, l'adaptació de la normativa de soroll a la legislació autonòmica o la modificació per a permetre la instal·lació d'una empresa de producció de xampinyons aprovada aquesta mateixa setmana pel Ple.

"Aquestes actuacions puntuals han sigut necessàries, i s'han fet complint tots els requisits legals, però amb la revisió de les normes urbanístiques volem anar un pas per davant de la iniciativa privada, per a avançar-nos a les seues necessitats, i sobretot crear oportunitats de desenvolupament", ha matisat l'alcalde, que ha reivindicat l'aposta de l'equip de govern per la col·laboració pública i privada com un model que ha propiciat el creixement de la ciutat.

Per això, el primer edil ha encarregat als tècnics de l'àrea de Territori un "estudi i diagnòstic de tots aquells aspectes que estan desactualitzats" amb la finalitat de "saber què és necessari modificar tenint com a meta la ciutat de Vila-real de la dècada vinent". La previsió és que aquest treball puga estar finalitzat en el termini de dos o tres mesos, per a després sotmetre's a l'aprovació del Ple.

Benlloch ha recordat que el Departament de Territori ja va realitzar en el seu moment "un compendi de totes les normes urbanístiques, que ha resultat ser de molta utilitat" i que s'ha desenvolupat també a través de les noves tecnologies amb la creació del Servei d'Informació Territorial, una eina que "ha despertat interés fins i tot per part d'altres ajuntaments". L'alcalde ha agraït el treball dels tècnics de l'àrea de Territori i ha destacat la importància transversal d'aquesta regidoria a l'Ajuntament, ja que "no sols atén el dia a dia sinó que també ha d'ajudar-nos a planificar la ciutat de 2030". "En la dècada vinent, Vila-real es juga molt, es juga ser una ciutat moderna i prestadora de serveis amb capacitat de competir en el món", ha recordat.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha destacat que la jornada de treball ha sigut molt profitosa i ha recordat que a final d'any es realitzarà una nova sessió "per a continuar avançant en la planificació de la gestió pública perquè siguem un ajuntament més útil i que preste un millor servei a la ciutat".

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de l'alcalde amb els tècnics i responsables de la Regidoria de Territori _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es