Inici

Apareix una àguila calçada morta al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

divendres, 28 de febrer de 2020

La Guarderia Rural del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, va trobar recentment un exemplar mort d'àguila calçada (Hieraaetus pennatus) al pàrquing de la zona coneguda com la Cosa. La rapinyaire estava davall d'un pi, amb les ales estirades i allunyada de qualsevol torreta elèctrica de mitjana tensió. El guarda rural que va trobar l'animal, després d'una revisió ocular no va trobar cap indici relacionat amb la caça, ja que l'àguila aparentment no presentava senyals de trets al cos. Immediatament va telefonar al 112 per a avisar de la troballa. Posteriorment, tècnics del centre de recuperació de fauna Forn del Vidre, ubicat a la Pobla de Benifassà, a la comarca del Baix Maestrat, van passar a arreplegar l'animal per a dur-lo al centre de recuperació de fauna La Granja del Saler, a València.

Aquest centre compta amb un equip de veterinaris especialitzats en fauna salvatge que realitzaran l'autòpsia a l'àguila per a determinar-ne la causa final de la mort. Cal recordar que les àguiles i altres espècies de rapinyaires estan protegides per la llei. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recorda que és important telefonar al número 112 sempre que es trobe un animal salvatge ferit o mort en la natura.

Les àguiles calçades són rapinyaires habituals al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, sobretot durant l'època de les migracions tan prenupcials com postnupcials. Durant aquestes setmanes han començat a veure's pel paratge diversos exemplars seguint la seua migració abans de la primavera. A la desembocadura del riu Millars solen trobar aliment, descans i tranquil·litat i per aquest motiu alguns exemplars prefereixen quedar-se alguns dies per la zona.

Galeria multimèdia

Imatges

Àguila morta en el Millars
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es