Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Un homenatge a les mestres i una exposició amb frases d'escolars en favor de la igualtat obrin els actes del 8 de Març

tornar Imprimir

diumenge, 1 de març de 2020

Igualtat, Sala de premsa

Un homenatge a les mestres i una exposició amb frases d'escolars en favor de la igualtat obrin els actes del 8 de Març

Vila-real commemorarà el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, amb un programa d'activitats que es nodreix de la col·laboració de diferents associacions amb la Regidoria d'Igualtat i que compta també enguany amb un protagonisme especial per part dels xiquets i xiquetes de la ciutat. Aquest pròxim divendres 6 de març la Casa dels Mundina serà l'escenari de les accions centrals amb motiu del Dia de la Dona.

Així, a les 11.00 hores, es realitzarà un homenatge a les mestres de la localitat, en la figura de Purificació Andreu Iserte, docent de llarga trajectòria a qui es reconeixerà la seua labor. Seguidament, es procedirà a inaugurar l'exposició 'Repte: pas de vianants' en la qual han participat els escolars de la ciutat, aportant frases en favor de la igualtat per a pintar-les en els passos de vianants situats al costat dels col·legis. Segons han explicat des de la Regidoria d'Igualtat, la inauguració de la mostra comptarà amb l'assistència dels components del Consell de Xiquets i Xiquetes, òrgan de representació municipal i educatiu d'acostament i participació en la vida pública municipal per als xiquets i xiquetes del municipi. L'exposició romandrà oberta del 9 al 13 de març perquè el públic en general o els grups escolars que vulguen visitar-la acompanyats dels seus respectius docents, puguen fer-ho. "Un any més, des de la Regidoria d'Igualtat anem de la mà dels col·lectius i la societat civil per a mostrar el nostre compromís amb la igualtat i la lluita contra la violència de gènere així com la nostra aposta per la coeducació per a aconseguir una societat sense cap mena de discriminació", ha subratllat la regidora de l'àrea, Rosario Royo.

També el divendres 6 de març a la Casa dels Mundina, a les 19.00 hores, es presentarà el llibre El feminismo en 35 hashtags, a càrrec de les seues autores Sonia Reverter, professora titular de Filosofia de l'UJI i directora de l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano, i María Medina Vicent, professora ajudant doctora en el Departament de Filosofia i Sociologia de l'UJI. Després de la conferència, actuarà el cor Castelló Gospel, dirigit per Belle de Z, amb peces de Gospel Love, un concert organitzat per l'Associació Andrea Carballo Claramonte.

El diumenge 8 de març, data en què es commemora a tot el món el Dia Internacional de la Dona, està prevista la lectura del manifest a càrrec del Grup de Dones de Vila-real a la plaça Major. La programació continuarà l'11 de març a les 18.30 hores a la sala d'actes de la UNED amb una nova sessió de la II Escola d'Igualtat Municipal. En aquest cas, s'impartirà la conferència "Evolución de las leyes y los derechos de las mujeres. Normativa internacional, comunitaria, nacional y autonómica sobre igualdad y violencia de género", a càrrec d'Alejandra Arnau, agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Vila-real.

Finalment, el 31 de març com a part de la programació del mes de març de les Ames de Casa s'ha programat la conferència 'El valor del treball invisible de les ames de casa', impartida per Alejandra Arnau i Ana Esteve, tècniques de la Regidoria d'Igualtat. La xarrada tindrà lloc a les 17.00 hores a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es