Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Caixa Rural Vila-real presenta diferents jornades per a acostar la diversitat a la ciutadania en col·laboració amb l'Ajuntament

tornar Imprimir

dimarts, 3 de març de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Fundación Caixa Rural, Enric Portalés

Caixa Rural Vila-real presenta diferents jornades per a acostar la diversitat a la ciutadania en col·laboració amb l'Ajuntament

Caixa Rural Vila-real, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i la Universitat Jaume I, inicia aquesta setmana diferents accions dedicades a la diversitat funcional amb l'objectiu de donar a conéixer a la població tant les problemàtiques com els casos de superació d'aquest col·lectiu. Amb aquest projecte, "la Fundació pretén adquirir un compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible al llarg de tot l'any 2020", tal com assegura el president de Caixa Rural i la seua Fundació, Enric Portalés, el qual ha estat acompanyat per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en la presentació de les jornades. El primer edil s'ha mostrat satisfet per poder continuar amb un programa de formació i inserció laboral que va arrancar l'any passat dirigit a persones amb diversitat funcional. "Tenim una societat sensibilitzada en aquestes qüestions, així i tot considerem molt important donar suport a accions com les que presenta la Fundació Caixa Rural". Benlloch ha ressaltat també la gran labor que realitza XiCaEs, el projecte llançat per la Fundació Caixa Rural de suport a 27 xiquets amb capacitats especials i les seues famílies.

Per part seua, el president de Caixa Rural Vila-real ha explicat que el primer semestre el dedicaran a la salut i el benestar, "visibilitzant i acostant el món de la diversitat funcional a la societat a través de diferents accions". El plat fort arribarà de la mà de Pablo Pineda Ferrer, ambaixador de la Fundació Adecco i primer llicenciat universitari europeu amb síndrome de Down, que va obtenir la titulació en una època en la qual la societat era menys inclusiva, i es va convertir així en un clar exemple de superació. Pablo Pineda és escriptor, actor, conferenciant i consultor en diversitat. El 2009 va guanyar la Concha de Plata del Festival de Cinema de Sant Sebastià per la pel·lícula Yo también

Múltiples facetes que el conferenciant donarà a conéixer el divendres, 27 de març, a les 18.30 hores, a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural i al qual podran assistir totes aquelles persones que s'inscriguen a partir del 5 de març en el web www.fundaciocaixarural.org, fins a completar l'aforament. Una jornada que estarà dedicada íntegrament a la síndrome de Down, ja que al matí els usuaris del Centre Ocupacional de la Fundació Síndrome de Down de Castelló demostraran tot el seu potencial com a actors i actrius interpretant l'obra de teatre Romeo i Julieta davant d'alumnes de cinqué i sisé de diferents centres educatius de Vila-real.

Un dels objectius pels quals la Fundació Caixa Rural realitza aquestes accions és aconseguir que la societat empatitze amb la diversitat funcional. Per això, el dijous 26 de març, a les 19.00 hores, tindrà lloc una taula redona en la qual els ponents relataran el seu dia a dia en què han de superar barreres per a aconseguir els seus objectius. Grans testimonis de persones com Ariadna Edo, paralímpica medallista, medalla de bronze en els jocs olímpics de Río 2016, així com Mari García, síndrome de Marfan i estudiant de grau d'Humanitats i Estudis interculturals de l'UJI.

Així mateix, del 21 al 26 d'abril, a la Casa dels Mundina, els ciutadans podran posar-se a prova participant en l'Expocircuit Empatitza amb mi, organitzat per la Fundació Caixa Rural amb la col·laboració de l'ONCE i Acudim. Finalment, Ibán Tripiana, neuropsicòleg clínic i escriptor, realitzarà una conferència sobre 'Dany cerebral adquirit, implicacions familiars, socials i perspectives de futur', el dijous, 23 d'abril, a les 19.00 hores, a la sala de conferències.

Aquest cicle d'accions vinculades a la diversitat funcional arrancarà els dies 4, 5 i 6 de març amb unes jornades formatives organitzades per la Fundació Caixa Rural i la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI, dirigides a l'estudiantat amb un perfil psicopedagògic. 

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es