Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real inverteix en mÚs tecnologia per a la Policia Local amb la modernitzaciˇ de la sala de control i l'ampliaciˇ de la xarxa de cÓmeres

dimecres, 4 de marš de 2020

Visita a la sala de control de la Policia Local_1

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha anunciat hui la inversiˇ que es durÓ a terme durant aquest any per a dotar de nous mitjans tecnol˛gics la Policia Local, amb la modernitzaciˇ de la sala de control de trÓnsit i incidŔncies situada a les instalĚlacions de la Prefectura, amb la incorporaciˇ de noves aplicacions i l'ampliaciˇ de la xarxa de cÓmeres de vigilÓncia distribu´des actualment per la ciutat, que passaran de les 80 actuals a un centenar. El primer edil ha donat compte d'aquest projecte durant la sessiˇ de treball amb els responsables del Departament de Seguretat Ciutadana en el marc del Pla de proximitat de serveis administratius, que ha comptat amb la participaciˇ de la regidora de l'Órea, Silvia Gˇmez; el comissari principal en cap de la Policia Local, JosÚ Ramˇn Nieto, i altres comandaments i agents del cos local.

"Tenim una de les millors policies de tota Espanya, amb una gran especialitzaciˇ dels agents, per˛ que al mateix temps sap donar resposta al dia a dia i a la complicada dicotomia d'una ciutat moderna, que alberga grans esdeveniments i que Ús capital comarcal de serveis, per˛ que no renuncia a ser poble i a les seues tradicions", ha destacat l'alcalde, que ha agra´t l'esforš de la Policia Local per garantir la seguretat en els m˙ltiples esdeveniments i actes que acull cada setmana la ciutat.

Tot i ser ja un cos de referŔncia, i seguint el criteri de "millora contÝnua", Benlloch ha advocat per continuar avanšant en la modernitzaciˇ tecnol˛gica de la Policia Local i en aquest sentit ha anunciat una nova inversiˇ a la sala de control de la Prefectura. "Poques ciutats de la nostra grandÓria compten amb una sala de control de trÓnsit i incidŔncies tan potent com la de la Policia Local de Vila-real", per˛ "com a Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ hem de fer un pas mÚs". AixÝ, Benlloch ha anunciat que, desprÚs de sis anys des que entrara en funcionament aquest instrument, "ampliarem les seues possibilitats i incrementarem la xarxa de cÓmeres de vigilÓncia de les 80 actuals a un total de 100". 

La modernitzaciˇ de la pantalla mural de vÝdeo (video wall) de la Policia Local permetrÓ incorporar aplicacions per a la geolocalitzaciˇ de persones i per a millorar els temps de resposta quan hi ha una emergŔncia en una zona a´llada del terme municipal. "Multiplicarem les possibilitats que ens ofereix aquesta sala de comandament -ha subratllat Benlloch- ja que tambÚ s'informatitzarÓ i se centralitzarÓ tot el protocol d'actuaciˇ en casos d'emergŔncia per incendis o inundacions, entre d'altres". TambÚ serÓ ˙til per a la labor del servei de Protecciˇ Civil, al qual l'alcalde tambÚ ha agra´t el seu treball.

L'alcalde tambÚ s'ha referit a la recent adquisiciˇ d'un dron per a la vigilÓncia de la zona rural i ha anunciat que en breu s'incorporarÓ un altre aparell de menor grandÓria per al seu ˙s a la zona urbana. En matŔria de personal, Benlloch ha admÚs el "drama" que suposa per a la Policia Local l'elevada xifra de vacants en la plantilla per˛ ha anunciat que ja s'ha iniciat el procÚs per a cobrir per oposiciˇ un total d'11 places d'agent que, al costat d'altres vacants de comandaments que tambÚ es preveu cobrir, "ens permetran fer un salt a millor sobretot en l'Ómbit de la policia de proximitat".

Per part seua, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, ha agra´t el treball de les 21 unitats aixÝ com de tots els comandaments de la Policia Local per a "garantir en tot moment la seguretat dels ve´ns i ve´nes". El comissari principal en cap de la Policia Local, JosÚ Ramˇn Nieto, ha valorat la inversiˇ per a la millora tecnol˛gica que es durÓ a terme enguany i ha recalcat tambÚ l'aposta per ser "una policia local formada i pr˛xima al ciutadÓ".

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a la sala de control de la Policia Local_2
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es