Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real inverteix en més tecnologia per a la Policia Local amb la modernització de la sala de control i l'ampliació de la xarxa de càmeres

dimecres, 4 de març de 2020

Visita a la sala de control de la Policia Local_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui la inversió que es durà a terme durant aquest any per a dotar de nous mitjans tecnològics la Policia Local, amb la modernització de la sala de control de trànsit i incidències situada a les instal·lacions de la Prefectura, amb la incorporació de noves aplicacions i l'ampliació de la xarxa de càmeres de vigilància distribuïdes actualment per la ciutat, que passaran de les 80 actuals a un centenar. El primer edil ha donat compte d'aquest projecte durant la sessió de treball amb els responsables del Departament de Seguretat Ciutadana en el marc del Pla de proximitat de serveis administratius, que ha comptat amb la participació de la regidora de l'àrea, Silvia Gómez; el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i altres comandaments i agents del cos local.

"Tenim una de les millors policies de tota Espanya, amb una gran especialització dels agents, però que al mateix temps sap donar resposta al dia a dia i a la complicada dicotomia d'una ciutat moderna, que alberga grans esdeveniments i que és capital comarcal de serveis, però que no renuncia a ser poble i a les seues tradicions", ha destacat l'alcalde, que ha agraït l'esforç de la Policia Local per garantir la seguretat en els múltiples esdeveniments i actes que acull cada setmana la ciutat.

Tot i ser ja un cos de referència, i seguint el criteri de "millora contínua", Benlloch ha advocat per continuar avançant en la modernització tecnològica de la Policia Local i en aquest sentit ha anunciat una nova inversió a la sala de control de la Prefectura. "Poques ciutats de la nostra grandària compten amb una sala de control de trànsit i incidències tan potent com la de la Policia Local de Vila-real", però "com a Ciutat de la Ciència i la Innovació hem de fer un pas més". Així, Benlloch ha anunciat que, després de sis anys des que entrara en funcionament aquest instrument, "ampliarem les seues possibilitats i incrementarem la xarxa de càmeres de vigilància de les 80 actuals a un total de 100". 

La modernització de la pantalla mural de vídeo (video wall) de la Policia Local permetrà incorporar aplicacions per a la geolocalització de persones i per a millorar els temps de resposta quan hi ha una emergència en una zona aïllada del terme municipal. "Multiplicarem les possibilitats que ens ofereix aquesta sala de comandament -ha subratllat Benlloch- ja que també s'informatitzarà i se centralitzarà tot el protocol d'actuació en casos d'emergència per incendis o inundacions, entre d'altres". També serà útil per a la labor del servei de Protecció Civil, al qual l'alcalde també ha agraït el seu treball.

L'alcalde també s'ha referit a la recent adquisició d'un dron per a la vigilància de la zona rural i ha anunciat que en breu s'incorporarà un altre aparell de menor grandària per al seu ús a la zona urbana. En matèria de personal, Benlloch ha admés el "drama" que suposa per a la Policia Local l'elevada xifra de vacants en la plantilla però ha anunciat que ja s'ha iniciat el procés per a cobrir per oposició un total d'11 places d'agent que, al costat d'altres vacants de comandaments que també es preveu cobrir, "ens permetran fer un salt a millor sobretot en l'àmbit de la policia de proximitat".

Per part seua, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha agraït el treball de les 21 unitats així com de tots els comandaments de la Policia Local per a "garantir en tot moment la seguretat dels veïns i veïnes". El comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha valorat la inversió per a la millora tecnològica que es durà a terme enguany i ha recalcat també l'aposta per ser "una policia local formada i pròxima al ciutadà".

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a la sala de control de la Policia Local_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es