Inici -> Àrees -> Noves tecnologies -> Notícies

Vila-real signa un conveni amb l'empresa IoTsens per a aplicar solucions tecnològiques a l'entorn urbà i en la gestió municipal

divendres, 6 de març de 2020

Signatura del conveni amb l'empresa IoTsens

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director general del Grupo Gimeno, José Luis Vilar, han signat hui el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l'empresa IoTsens per a avançar en la implantació del projecte de ciutat intel·ligent i en la instal·lació de noves tecnologies de sensors a l'entorn urbà per a una gestió més eficient i sostenible dels serveis públics. Benlloch i Vilar han estat acompanyats pel regidor de Serveis Públics i Noves Tecnologies, Francisco Valverde, i el director general de IoTsens, Ignacio Llopis.

Benlloch ha emmarcat aquest acord en la línia de col·laboració amb socis tecnològics, com Telefónica o Huawei, i ha incidit en les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia de sensors per a una gestió més eficient dels serveis que presta l'Ajuntament i que permetrà "estalviar recursos i diners per a poder-los destinar a les persones i ser més competitius". L'alcalde ha incidit que el conveni és "un pas de gegant per a començar a materialitzar iniciatives i convertir-les en útils per a les empreses i els ciutadans", seguint la línia de Ciutat de la Ciència i la Innovació iniciada el 2011 per l'equip de govern.

José Luis Vilar ha remarcat que la instal·lació de sensors a les infraestructures urbanes "ens permet tenir dades per a ser més eficients en la gestió de recursos clau per al desenvolupament com l'aigua, els residus i l'energia per a construir una ciutat més sostenible i que el ciutadà tinga la informació més transparent" i ha agraït a l'Ajuntament de Vila-real que confie en l'experiència de l'empresa per a avançar en el projecte de ciutat de la innovació.

Valverde ha subratllat que una primera fase d'aquest acord de col·laboració ha consistit ja en un programa pilot d'instal·lació d'un total de 7 estacions meteorològiques a la ciutat que permeten controlar diferents paràmetres i ofereixen informació útil sobre qüestions ambientals per a facilitar, entre altres coses, els protocols de prevenció i actuació en casos de pluges intenses.

En aquest sentit, el director general de IoTsens, Ignacio Llopis, ha detallat algunes de les característiques de la plataforma de programari que s'utilitza per a la gestió de les dades obtingudes a través d'aquestes set estacions, que mesuren prop de 20 variables en temps real gràcies als sensors instal·lats. Llopis ha explicat que aquesta tecnologia també es pot utilitzar en altres àmbits de la gestió urbana com el control de zones d'aparcament sensibles o el mesurament de nivells de soroll o contaminació ambiental. En el cas de Vila-real, es treballa també en la implantació d'aquests sensors en els contenidors de residus per a establir un sistema de recollida més eficient.

Finalment, Benlloch ha agraït a l'empresa que s'haja fixat a Vila-real com un referent en innovació i una ciutat living lab de nous desenvolupaments tecnològics; així mateix, ha recalcat que "des de l'equip de govern hem accelerat les accions mirant cap a la revolució tecnològica de la dècada vinent i amb vista a dissenyar la ciutat de Vila-real de 2030, de la mà de la ciutadania". A més, ha recordat altres accions a l'àmbit de la ciutat intel·ligent com l'adquisició d'un dron per a la vigilància del terme municipal i la modernització de la sala de control de la Policia Local o el projecte d'insectari per a un control de plagues més sostenible en l'agricultura local.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de l'acord amb IoTsens
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es