Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Economia aborda amb el Consell l'actualització del Pla d'acció comercial per a donar resposta a les noves realitats del sector en un entorn d'innovació

dissabte, 7 de març de 2020

Reunió del regidor d'Economia, Xus Madriga, amb Rebeca Torró

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, s'ha reunit aquesta setmana amb la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Comerç i Sectors Productius, Rebeca Torró, per a abordar les problemàtiques del comerç local i la necessitat d'impulsar accions de diagnòstic i dinamització del sector. Amb aquest objectiu, una de les línies en les quals treballa el departament municipal és l'actualització del Pla d'acció comercial, adaptat a les circumstàncies del mercat actual. 

"Vila-real té un comerç local excel·lent, de gran qualitat, dinàmic i competitiu. Però no podem obviar que ha de lluitar, dia a dia, en un mercat molt complicat i circumstàncies difícils que poc tenen a veure amb el sector dècades arrere. La competència de la venda en línia, de les grans distribuïdores i plataformes virtuals o els centres comercials, com poden ser Salera o Estepark a Castelló, fan necessari que abordem la situació del comerç des d'una nova perspectiva", valora Madrigal. El responsable municipal ha portat la problemàtica a la Generalitat i ha abordat amb la secretària autonòmica les possibilitats de col·laboració per a un nou pla d'acció comercial que incorpore la nova realitat del sector i l'aposta iniciada per Vila-real des de 2011 com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. 

"Estem immersos en un procés d'innovació contínua que afecta tots els sectors, amb l'aplicació de tecnologies a molt diferents àmbits, com la seguretat, els serveis públics, l'agricultura o la indústria", assenyala l'edil. "El comerç local no és ni ha de ser alié a aquest enfocament i ha d'incorporar també la innovació a les seues estructures de venda", agrega. En aquesta línia, destaca en els últims anys la creació de la plataforma Vilatenda, de la mà de la Fundació Caixa Rural Vila-real i Ucovi, o el més recent rellançament del Mercat Central amb activitats com a gastromercat, iniciativa que ha despertat de manera particular l'interés de la secretària autonòmica.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es