Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real llança un projecte pilot perquè els adolescents impulsen activitats d'oci nocturn alternatiu i saludable

dimarts, 10 de març de 2020

Les regidores de Sanitat i Joventut, Silvia Gómez i Anna Vicens

L'Ajuntament de Vila-real, a través de les regidories de Joventut i Sanitat, ha impulsat el projecte A on? (Alternativa d'oci nocturn) amb l'objectiu d'oferir als adolescents de la ciutat la possibilitat de proposar activitats d'oci nocturn i facilitar espais municipals per a desenvolupar-les. La regidora de Joventut, Anna Vicens, ha donat a conéixer hui aquest projecte pilot, acompanyada per l'edil de Sanitat, Silvia Gómez, el departament de la qual també participa en aquesta iniciativa, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA).

"Aquest projecte pilot naix de la necessitat d'impulsar un canvi en la manera en què els joves, sobretot els adolescents d'entre 12 i 17 anys, gestionen el seu temps d'oci", ha explicat Vicens, qui ha advertit que "la joventut està exposada a moltes experiències i té al seu abast una gran quantitat d'informació gràcies a les noves tecnologies que a vegades els porten a utilitzar el seu temps de manera inadequada i a fer un ús excessiu de les xarxes socials". Amb l'objectiu de combatre problemes com la falta de relacions socials, l'individualisme o la tendència a les conductes addictives, s'ha dissenyat un projecte pilot d'oci nocturn alternatiu i gratuït, donant protagonisme als joves.

Tal com ha detallat l'edil de Joventut, durant els últims mesos s'ha estat treballant en aquesta idea perquè "volíem que les propostes nasqueren de la joventut i oferir-los espais perquè es puguen gestionar les seues activitats". Per a això, un equip d'educadors juvenils, que s'encarregaran de supervisar aquestes activitats, ha iniciat una ronda de reunions amb estudiants dels instituts de la ciutat per a explicar-los el projecte i escoltar les seues idees. De moment, ja s'han realitzat reunions a l'IES Broch i Llop i el col·legi Fundació Flors. "Però, vista la bona resposta que hem obtingut -ha subratllat la regidora- s'ha decidit iniciar ja algunes activitats mentre es completa la ronda de reunions en la resta d'instituts".

Així, a partir d'aquesta mateixa setmana, l'Espai Jove obrirà els divendres i dissabtes de 18.00 a 00.00 hores "amb la idea que cada cap de setmana els joves trien les activitats d'oci nocturn que volen desenvolupar". Per a aquesta primera setmana s'han plantejat propostes com la projecció de pel·lícules, un debat sobre filosofia, o que alguns joves compartisquen amb la resta els seus coneixements en determinades matèries. El projecte A on? naix com una prova pilot però "el nostre propòsit és que es vaja consolidant i poder oferir altres espais municipals en el futur per a la realització d'activitats", ha asseverat Anna Vicens.

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, també ha apuntat que en un futur no es descarta ampliar el projecte a joves de fins a 30 anys i ha remarcat que un dels objectius és "buscar un oci per als joves que ens permeta treballar en la prevenció del consum de drogues i alcohol i altres conductes addictives". En aquest sentit, Gómez ha agraït la implicació i coordinació dels tècnics de la Regidoria de Joventut i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, que té la seua seu a l'Espai Jove, per a desenvolupar el programa pilot A on?

Finalment, l'edil ha demanat el suport dels joves a aquesta iniciativa i també dels pares i mares "perquè confien en l'Ajuntament i en els professionals que supervisaran les activitats".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es